Un sportiv român care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și-a scos la licitație telefonul primit cadou de la organizatori

Data publicării:
Vlăduț Simionescu în timpul unei lupte de judo.
Vlăduț Simionescu (în echipament albastru) vrea să ajute copiii care practică judo. Foto: Profimedia

Un sportiv român participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo își vinde în scop caritabil telefonul primit cadou de la organizatorii japonezi. Judoka Vlăduţ Simionescu a pornit o licitație de 48 de ore, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru proiecte de dezvoltare a judo-ului în Iaşi şi zona rurală.

Vlăduț Simionescu: Licitația a început încă de ieri. Am decis să scot la licitație acel telefon și tot setul, pentru că e un cadou venit în urma practicării judo-ului și cred că e firesc ca banii obținuți din vânzare să se ducă spre dezvoltarea acestui sport.

Am plecat de la 4.500 de lei, în momentul de față s-a ajuns la suma de 6.500 de lei. Licitația se desfășoară pe pagina mea oficială de Facebook – Simionescu Vlăduț. Acolo, oamenii pot intra și să vadă telefonul cu tot setul, și dacă vor să liciteze, cu atât mai bine.

Lipsurile la acest sport sunt foarte mari. Vorbim de lipsuri de sală, de echipament... Eu am înființat acum 3-4 ani o asociație la care sunt președinte – Asociația Sportivă de Judo Simionescu, unde încerc să dezvolt cât de mult pot judo-ul în zona locală.

Banii nu vor fi niciodată suficienți, pentru că mai ales în zona rurală lipsurile noastre sunt destul de mari. Încerc prin intermediul asociației să strâng bani și să le ofer copiilor din zona rurală echipament cât mai adecvat pentru a putea spera la o carieră în sport. Cred, și sunt de părere că România este capabilă să crească sportivi talentați, valoroși pentru că suntem un popor puternic, care din păcate în ultima perioadă începe să investească tot mai puțin în sport, și e păcat.

„Sunt și lipsuri, dar încercăm să ne gândim cât mai puțin la ele și să încercăm să compensăm mai mult la antrenamente”

În ce mă privește, nu pot să mă plâng de condițiile mele de pregătire, au fost decente. Am avut stagii de pregătire în Japonia, pentru că am avut antrenor japonez, dar, bineînțeles ar mai fost nevoie de niște stagii de pregătire. Din păcate nu s-au putut efectua și din cauza pandemiei.

Ce ține de pregătirea noastră pentru Jocurile Olimpice cred ca a fost destul de OK în ultima perioadă. Într-adevăr sunt și lipsuri, dar încercăm să ne gândim cât mai puțin la ele și să încercăm să compensăm mai mult la antrenamente.

Copiii din zona rurală de aici află de acest sport datorită unor oameni care au trecut prin această ramură sportivă, care sunt pasionați și care stau în zona respectivă. Ei au ales să se implice și să le ofere acelor copii un viitor.

Într-adevăr, exemplele sunt puține, exemplele pozitive. Din fericire eu sunt unul dintre exemplele lor și încerc să fiu cât mai prezent alături de ei la competițiile la care merg, sau la cele care se desfășoară în zona noastră, ca să mă vadă și să spere că pot ajunge și ei la acest nivel.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri