Victor Hănescu şi Roger Federer deschid balul la Wimbledon

Data publicării:
hanescu

Hănescu şi Federer s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent şi de fiecare dată s-a impus jucătorul elveţian. Singurul set câştigat de Hănescu în faţa lui Federer a fost în ultima lor partidă, în 2010, la Indian Welles, când fostul număr 1 mondial l-a învins pe român, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-1.

Tragerea la sorţi nu i-a fost prea favorabilă lui Federer, care a căzut pe aceeaşi parte de tablou cu rafael Nadal,pe care l-ar putea înfrunta în sferturile de finală.

„N-am avut o tragere foarte bună, cu Rafa în aceeaşi jumătate de tablou, dar ca să câştigi trebuie oricum să îi învingi pe cei mai buni şi de asta sunt aici”, a declarat elveţianul, care a câştigat de şapte ori până acum turneul elveţian.

Tot luni, alţi trei români luptă la Wimbledon. Adrian Ungur va juca în compania francezului Benoit Paire, al 25-lea favorit, pe terenul 10, în timp ce pe tabloul feminin, Sorana Cîrstea, locul 22 WTA şi a 22-a favorită, va juca în în compania elveţiencei Stefanie Voegele, poziţia 52 în topul mondial, pe terenul 16.

La dublu masculin, perechea Florin Mergea/Philipp Marx va juca luni cu dublul australian Paul Hanley /John-Patrick Smith, pe terenul 19.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri