Victor Piţurcă explică alcătuirea lotului Naţionalei. Selecţionerul, mulţumit doar de Vlad Chiricheş şi Adi Popa

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-03-10h19m08s227

Analiza lui Victor Piţurcă asupra prestaţiei câtorva dintre tricolori vine cu puţine confirmări şi multe dezamăgiri. „Pot să-l nominalizez pe Chiricheş, care a jucat bine în Ungaria. În Olanda un singur jucător s-a ridicat la un nivel... Popa a fost perfect, ceilalţi nu s-au ridicat la nivelul la care am fi vrut”, a spus selecţionerul.

Victor Piţurcă a explicat şi motivele pentru care i-a chemat la Naţională pe câţiva dintre jucători: „Keseru a luat un prim contact cu Naţionala. Am fost mulţumit de el la antrenamente. Maxim, din iarnă, a jucat un singur meci titular, iar Mutu a jucat un joc. A intrat în Olanda. Aşteptam altceva de la el.

Criticat de mulţi că nu l-a titularizat în Olanda pe Alex Chipciu, omul care a adus un punct la Budapesta, Piţurcă a explicat că a fost vorba doar de o alegere tactică: „Chipciu e jucător mai defensiv ca Grozav, iar tactica a fost ca Grozav şi Stancu să ajungă la nivelul centralilor Olandei... Nu putea să facă Chipciu acest lucru. Tănase face mai bine faza defensivă decât Chipciu şi are o tehnică mai bună.

După şase meciuri, România ocupă locul al treilea în grupa D, la un punct distanţă de locul al doilea. Dar mai are de jucat acasă cu principalele contracandidate: Ungaria şi Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri