Victor Piţurcă, înaintea meciului cu Olanda: Un punct ar fi foarte bun

Data publicării:
2603 20echipa 20nationala-56887

Victor Piţurcă, a declarat, luni, că pentru meciul cu Olanda se gândeşte să înceapă din primul minut cu mijlocaşul Alexandru Chipciu.

„Avem nevoie de jucători odihniţi, care să poată să alerge, însă nu m-am gândit asupra primului 11. Chiar dacă nu ar fi marcat, mă gândeam să-l titularizez pe Chipciu, încă nu m-am decis”, a spus Piţurcă.

Cum fundaşul Dorin Goian este suspendat, locul său în centrul apărării ar putea fi luat de Florin Gardoş. De asemenea, Răzvan Raţ are şi el şanse mari să revină printre titulari.

Piţurcă este de părere că evoluţia echipei naţionale din meciul cu Ungaria nu reflectă adevărata valoare a primei reprezentative. "Eu nu cred că adevărata faţă a României este cea din meciul cu Ungaria. Sunt şi momente de genul ăsta, când poţi să joci mai slab. Poate perioada este mai nefastă pentru noi, însă echipa României în ultimul timp a pierdut foarte puţine jocuri. Echipa României poate obţine rezultate împotriva oricărei echipe valoroase", a completat selecţionerul.

Despre speranţele pe care şi le pune în meciul de la Amsterdam, Piţurcă a spus: „Ideal ar fi un 1-0 pentru România, nu? Atunci ne-am consolida locul al doilea. Ne mulţumeşte şi un rezultat de egalitate, pentru că nu cred că Ungaria şi Turcia, contracandidatele noastre, ar putea câştiga puncte contra Olandei”.

Olandezii iau jocul în serios

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a declarat că se aşteaptă la un meci greu cu România, precizând că echipa antrenată de Victor Piţurcă are un sistem de joc asemănător cu acela al adversarei precedente, Estonia, dar jucători cu calităţi individuale mai bune.

„Mă aştept să atace mai mult decât a făcut-o Estonia, să creeze spaţii mai multe pentru ofensiva noastră, să avem mai multă libertate de exprimare. Echipa României este un adversar dificil, mă aştept la un alt meci greu", a spus Van Gaal.

Louis van Gaal a anunţat că va folosi, cu o singură excepţie, Van der Vaart în locul accidentatului Sneijder, acelaşi prim 11 ca în partida de vineri cu Estonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri