VIDEO. Campioana Spaniei este Atletico Madrid, după ce a făcut egal cu Barcelona

Data publicării:
atletico madrid

sursa foto: digisport.ro

Minutul 94. Atletico Madrid este noua campioană a Spaniei și câștigă al zecelea titlu.

De la lacrimi, la zâmbete este un singur pas. A demonstrat-o Atletico Madrid, pe Camp Nou, în meciul decisiv pentru titlul din La Liga. Loviţi de accidentările fulgerătoare ale lui Diego Costa şi Arda Turan, oamenii lui Diego Simeone au dovedit că formează o echipă mare. Nici reuşita fabuloasă a lui Alexis Sanchez nu i-a doborât pe madrileni. După pauză, Atletico a speculat o eroare defensivă a catalanilor şi a egalat prin Diego Godin. A fost golul care a trimis titlul în vitrina echipei lui Simeone după 18 ani de pauză. Încurajată de peste 90.000 de fani, Barca nu a mai găsit drumul spre plasa porţii lui Courtois. S-a terminat 1 la 1, iar Atletico a început sărbătoarea chiar pe Nou Camp, în aplauzele suporterilor catalani.

„E unul din cele mai frumoase momente din fotbal. Să joci în faţa fanilor lor şi să primeşti aplauze pe Camp Nou, după ce tocmai pierduseră campionatul, e extraordinar”, a declarat antrenorul Diego Simeone.

„Noi am jucat ca de fiecare dată, dar ei au fost mai buni. Cred că au demonstrat că merită titlul de campioni după cum au jucat sezonul acesta”, a declarat cu fair-play Andres Iniesta, de la FC Barcelona.

Atletico Madrid are la dispoziţie o săptămână să pregătească a doua finală din acest sezon. Sâmbăta viitoare, de la 21.45 pe Digi Sport 1, oamenii lui Simeone se vor lupta cu Real Madrid pentru trofeul UEFA Champions League.

Minutul 49. Atletico egalează prin Diego Godin.

Minutul 33. Gol spectaculos înscris de Barcelona prin Alexis Sanchez.

Leo Messi este omul de la care Barcelona aşteaptă totul înaintea duelului pentru titlu cu Atletico Madrid. Argentinianul a acceptat să îşi prelungească actualul contract până în 2019 şi va fi cel mai bine plătit fotbalist din lume. Astfel s-au înlăturat toate speculațiile privind o eventuală plecare a sa la o altă echipă din Europa, la PSG și Manchester City.

Înaintea partidei de pe Nou Camp, surse apropiate de conducerea catalanilor dezvăluiau că Barcelona urmează să anunţe prelungirea contractului lui Leo Messi - care va semna o înţelegere de 20 de milioane de euro pe sezon valabilă până în 2019. Toate speranţele echipei lui Gerardo Martino se leagă de forma cvadruplului câştigător al Balonului de Aur.

Este concentrat. Să ne îndoim de asta nu ar fi corect. Când nu s-a aşteptat Barcelona de la Messi să decidă un meci? Aşa a fost mereu”, a declarat Gerardo Martino.

La rândul său, echipa lui Diego Simeone poate începe sărbătoarea chiar pe stadionul rivalei Barcelona. Pentru Atletico, este a doua oară când joacă meci direct în ultima etapă pentru titlu şi tot a doua oară când are şi varianta egalului - în 1951, a remizat cu Sevilla şi a devenit campioană. Madrilenii se gândesc însă şi la meciul de săptămâna viitoare cu Real Madrid. O victorie le-ar aduce primul trofeu UEFA Champions League din istorie.

În decurs de doar o săptămână, Atletico Madrid poate să scrie cea mai strălucitoare pagină din istoria sa. Echipa lui Simeone va juca finala pentru titlu în Primera Division cu FC Barcelona, iar sâmbăta viitoare, pe 24 mai, finala Champions League cu Real Madrid, ceea ce înseamnă că Atletico poate încheia cel mai fructuos sezon din întreaga sa existență de peste un secol.

Alte amănunte găsiți pe digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri