VIDEO. Peste 12.000 de oameni au alergat la cel mai mare maraton din ţară

Data publicării:
maraton
Foto: Facebook

12.000 de oameni au umplut astăzi Bucureştiul. Au alergat la cel mai mare maraton din ţară. Au avut de ales între trasee de lungimi diferite şi 25 de cauze nobile, cum ar fi sprijinirea copiilor orfani sau oprirea violenţei domestice. Doi miniştri şi-au pus şi ei treningul şi au ieşit să facă mişcare. Cel de la Sport şi cel de la Muncă.

Startul a fost cel mai uşor. Greul a venit pentru cei care au ales cursa de 42 de kilometri. Cine a terminat-o s-a simţit însă campion.

Participant: “E foarte epuizant, corpul să reziste la un efort peste 2 ore, e greu. Deși am avut o pregătire foarte bună, am simțit. În fiecare zi aproximativ 25-30 de kilometri în medie pe zi. 7 zile pe săptămână.”

Maratonul internaţional a avut o diversitate de participanţi. Din Kenya, Maroc şi Etipoia. De toate vârstele şi profesiile. Inclusiv membri din Guvern. Dragos Pîslaru a vrut să arate că nu întâmplător este la Muncă. Nu se fereşte de efort.

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii: „Am făcut sport de performanță şi este lucru firesc să Încerc să respect dictonul "Mens sana, in corpore sano". Luptăm pentru o cauză destul de importantă și anume împotriva violenței domestice.”

Oana Năstase, organizator: „Este foarte multă lume care vrea să facă bine în România și cumva maratonul București îi adună și îți pun forțele împreună, în primul rând să dea mesaje.”

Atleţii au putut să facă pauze de hidratare, iar pe traseu au existat şi puncte de ajutor. Nu au lipsit nici încurajările majoretelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri