Sari la conținut

VIDEO. Rezumatele meciurilor din Grupa F

Tot Keşeru l-a pus la încercare pe portarul advers înainte de pauză, după ce s-a descurcat excelent în marginea careului.

Torje a avut prima ocazie mare din repriza secundă: a nimerit bara din afara careului la zece minute de la reluare.

Trei minute mai târziu, portarul Hradeţki a respins lovitura de cap a lui Keşeru după centrarea lui Sânmărtean.

Ocaziile ratate s-au răzbunat la primul contraatac tăios al oaspeţilor: Pukki l-a servit excelent pe Joel Pohjanpalo, care l-a învins pe Tătăruşanu din interiorul careului.

Un minut mai târziu, acelaşi atacant a fost din nou aproape de gol, dar tricolorii au scăpat cu faţa curată.

Finlanda merita o lovitură de la unsprezece metri, dar arbitrul a închis ochii la faultul lui Grigore asupra lui Pukki.

Neputinţa tricolorilor s-a văzut cel mai bine atunci când Chiricheş a fost ridiculizat de Pukki de două ori în aceeaşi fază, iar cei 54 de mii de fani de pe Arena Naţională - record de asistenţă în istoria stadionului - i-au cerut demisia lui Iordănescu.

Hoban a salvat echipa de la o înfrângere ruşinoasă. Fostul mijlocaş al Petrolului a stabilit rezultatul final în prelungiri: 1-1 şi tricolorii sunt pe locul al doilea înaintea ultimului meci din campania de calificare.

Insulele Feroe - România se va juca duminică, la Torshavn, iar o victorie i-ar califica pe tricolori direct la EURO 2016.

Ungaria pune presiune 

Ungaria a avut de muncit pentru victoria cu Insulele Feroe. A fost condusă la Budapesta după doar 11 minute, la golul lui Jacobsen.

În repriza secundă, atacantul Daniel Bode a marcat de două ori în opt minute şi i-a adus victoria Ungariei.

Maghiarii rămân pe locul de baraj, dar s-au apropiat la doar un punct de tricolori. În ultima etapă, Ungaria va juca pe terenul ultimei clasate din grupă, Grecia.

Irlanda de Nord, câștigătoarea grupei F

Irlanda de Nord s-a calificat la EURO 2016 din postura de castigatoare a grupei F, după ce a învins Grecia cu 3-1 la Belfast. Este pentru prima dată în istorie când nord-irlandezii merg la un Campionat European.

Pe Windsor Park, naționala lui Michael O'Neill a deschis scorul cu zece minute înainte de pauză, când căpitanul Steven Davis a înscris din pasa lui Dallas.

Lanternă roșie a grupei, Grecia, a avut o șansă imensă de a egală în ultimele secunde ale primei reprize, dar Mitroglou a șutat în bară. Imediat după pauză, Irlanda de Nord și-a majorat avantajul grație lui Magennis.

Înlocuitorul golgeterului Kyle Lafferty, suspendat, a marcat primul său gol pentru naționala Irlandei de Nord. Gazdele au mai punctat o dată în minutul 58 prin Steven Davis, care a realizat dubla.

Grecii au înscris golul de consolare cu trei minute înainte de final prin Aravidis, care a stabilit rezultatul final: 3-1.

După acest succes, Irlanda de Nord bifează prima sa participare la un turneu final din ultimii 30 de ani după Cupa Mondială din 1986.