VIDEO. Rezumatele meciurilor din Grupa F

Data publicării:
513159 513159 hoban declaratii

Tot Keşeru l-a pus la încercare pe portarul advers înainte de pauză, după ce s-a descurcat excelent în marginea careului.

Torje a avut prima ocazie mare din repriza secundă: a nimerit bara din afara careului la zece minute de la reluare.

Trei minute mai târziu, portarul Hradeţki a respins lovitura de cap a lui Keşeru după centrarea lui Sânmărtean.

Ocaziile ratate s-au răzbunat la primul contraatac tăios al oaspeţilor: Pukki l-a servit excelent pe Joel Pohjanpalo, care l-a învins pe Tătăruşanu din interiorul careului.

Un minut mai târziu, acelaşi atacant a fost din nou aproape de gol, dar tricolorii au scăpat cu faţa curată.

Finlanda merita o lovitură de la unsprezece metri, dar arbitrul a închis ochii la faultul lui Grigore asupra lui Pukki.

Neputinţa tricolorilor s-a văzut cel mai bine atunci când Chiricheş a fost ridiculizat de Pukki de două ori în aceeaşi fază, iar cei 54 de mii de fani de pe Arena Naţională - record de asistenţă în istoria stadionului - i-au cerut demisia lui Iordănescu.

Hoban a salvat echipa de la o înfrângere ruşinoasă. Fostul mijlocaş al Petrolului a stabilit rezultatul final în prelungiri: 1-1 şi tricolorii sunt pe locul al doilea înaintea ultimului meci din campania de calificare.

Insulele Feroe - România se va juca duminică, la Torshavn, iar o victorie i-ar califica pe tricolori direct la EURO 2016.

Ungaria pune presiune 

Ungaria a avut de muncit pentru victoria cu Insulele Feroe. A fost condusă la Budapesta după doar 11 minute, la golul lui Jacobsen.

În repriza secundă, atacantul Daniel Bode a marcat de două ori în opt minute şi i-a adus victoria Ungariei.

Maghiarii rămân pe locul de baraj, dar s-au apropiat la doar un punct de tricolori. În ultima etapă, Ungaria va juca pe terenul ultimei clasate din grupă, Grecia.

Irlanda de Nord, câștigătoarea grupei F

Irlanda de Nord s-a calificat la EURO 2016 din postura de castigatoare a grupei F, după ce a învins Grecia cu 3-1 la Belfast. Este pentru prima dată în istorie când nord-irlandezii merg la un Campionat European.

Pe Windsor Park, naționala lui Michael O'Neill a deschis scorul cu zece minute înainte de pauză, când căpitanul Steven Davis a înscris din pasa lui Dallas.

Lanternă roșie a grupei, Grecia, a avut o șansă imensă de a egală în ultimele secunde ale primei reprize, dar Mitroglou a șutat în bară. Imediat după pauză, Irlanda de Nord și-a majorat avantajul grație lui Magennis.

Înlocuitorul golgeterului Kyle Lafferty, suspendat, a marcat primul său gol pentru naționala Irlandei de Nord. Gazdele au mai punctat o dată în minutul 58 prin Steven Davis, care a realizat dubla.

Grecii au înscris golul de consolare cu trei minute înainte de final prin Aravidis, care a stabilit rezultatul final: 3-1.

După acest succes, Irlanda de Nord bifează prima sa participare la un turneu final din ultimii 30 de ani după Cupa Mondială din 1986.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri