VIDEO. Simona Halep: „Nu regret nimic. Mă bucur că am ajuns până aici”

Data publicării:
halep crop

 

Simona Halep a acordat un interviu postului Digi24 după meciul cu Maria Șarapova. Urmăriți declarațiile în materialul video atașat:

ACTUALIZARE 19:35.  Maria Şarapova a învins-o pe Simona Halep cu 2-1 la seturi în finala turneului de la Madrid. În setul decisiv, rusoaica s-a împus cu 6-3 la gameuri. După ce s-a impus cu 6-1 în primul set, Simona Halep le-a pierdut pe următoarele două, pe fondul unei reveniri spectaculoase a jucătoarei din Rusia.

Maria Şarapova conduce cu 5-3 în setul decisiv.

Simona Halep a reuşit să revină la game-uri în setul decisiv al finalei turneului de la Madrid. Scorul în setul trei este 4-3 pentru Şarapova, însă Simona Halep pare să revină.

Maria Şarapova a câştigat setul doi al finalei de la Madrid cu 6 la 2. Urmează setul decisiv

În setul doi, Maria Şarapova conduce cu 3-1 la gameuri.

Simona Halep s-a calificat în cea de-a 11-a finală din carieră, după victoria din semifinala de sâmbătă, de la Madrid, cu Petra Kvitova. Prezenţa în ultimul act îi garantează un cec de aproape 343.000 de euro. Dacă o va învinge astăzi, de la ora 17.30, pe Şarapova, Halep va primi aproape 700.000 de euro, dar şi o mie de puncte WTA. Românca mizează şi pe susţinerea fanilor în meciul contra rusoaicei, aflate în acest moment pe locul 9 în lume.

ACTUALIZARE 17.00 Cu o oră înainte de începerea partidei, spectatorii începuseră deja să vină și să-și ocupe locurile în tribune, transmite corespondentul Digi24 la Madrid. Un bilet la finală a costat între 89 și 780 de euro.

_________________________

Favorita numărul 4 a învins cu 6-7, 6-3, 6-2, iar pentru prețiosul trofeu și cele 1000 de puncte WTA se va lupta cu Maria Șarapova.

Partida va fi una dificilă pentru sportiva noastră, lucru recunoscut chiar de ea în cursul zilei de sâmbătă.

„O să fie un meci greu, pentru că este o jucătoare bună, știe cum să gestioneze finalele. Pentru mine e cea mai mare finală pe care o joc în cariera mea. Sper să-mi păstrez calmul, să fiu relaxată și să mă bucur de meci”, a spus Halep pentru Digi24.

Finala va avea loc la ora 17:30 și se va disputa pe stadionul Manolo Santana.

1. Șarapova a câștigat ambele întâlniri directe: 6-3, 6-4 la Indian Wells în 2012 și 7-5, 7-5 la Beijing, în același an, scrie wtatennis.com.

2. Va fi primul meci direct în care Simona este mai bine clasată decât rusoaica și în care ambele sunt prezente în Top 10 (Șarapova 9 WTA și Halep 5 WTA).

3. Ambele jucătoare vor urca în ierarhia mondială în cazul unei victorii: Halep pe 4, iar Șarapova pe 7.

4. Câștigătoarea finalei va urca pe locul 2 în WTA Race, topul realizat doar pe anul în curs (de la 1 ianuarie) și care servește pentru accesul la Turneul Campioanelor. La competiția de final de an se califică primele opt. Clasamentul va arăta în felul următor: 

Dacă Halep învinge:
1-Li, 2-Halep, 3-Radwanska, 4-Cibulkova, 5-Șarapova

Dacă Sharapova învinge:
1-Li, 2-Șarapova, 3-Radwanska, 4-Cibulkova, 5-Halep

5. Șarapova nu a mai pierdut de trei ani pe zgură în fața altei rivale decât Serena Williams. În acest timp, rusoaica a câștigat 46 din cele 49 de partide jucate pe această suprafață.

6. Fosta ocupantă a locului 1 a câștigat ultimele 10 meciuri disputate în circuitul WTA - 5 la Stuttgart, unde a luat titlul și 5 la Madrid, pentru calificarea în finală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri