VIDEO. Spectacol în Liga Campionilor: 36 de goluri în opt meciuri

Data publicării:
sumar

În grupa A, Manchester United şi-a asigurat calificarea în optimi după victoria la scor obţinută la Leverkusen. Valencia a deschis scorul pentru campioana Angliei, apoi Spahic a trimis involuntar în propria poartă. Evans, Smalling şi Nani au marcat în repriza a doua pentru un 5-0 umilitor în faţa nemţilor.

De înfrângerea nemţilor a profitat Şahtior Doneţk. Echipa lui Mircea Lucescu a urcat pe locul al doilea în grupă după ce a făcut scor cu Real Sociedad. Brazilienii de la Doneţk au făcut spectacol pe Donbass Arena. Luiz Adriano, Alex Teixeira şi Douglas Costa - care a înscris două goluri de generic - au făcut diferenţa în favoarea campioanei din Ucraina. Scor final, 4-0 pentru Şahtior.

În grupa B, Real Madrid nu a avut milă de Galatasaray chiar dacă spaniolii aveau calificarea asigurată. Gareth Bale a deschis scorul dintr-o lovitură liberă executată magistral, însă Umit Bulut a egalat în mai puţin de un minut. Chiar dacă a rămas în zece oameni după eliminarea lui Sergio Ramos, Real a marcat de două ori în repriza a doua. Arbeloa, Di Maria şi Isco au adus victoria categorică a gazdelor, scor 4-1.

Juventus a urcat pe locul al doilea în grupă după ce a trecut, tot cu 3-1 de danezii de la FC Copenhaga. Arturo Vidal a fost eroul serii la Torino: a marcat de trei ori pentru gazde, două dintre reuşite fiind înscrise din penalty. În ultimul meci din grupă, Juventus şi Galatasaray îşi vor disputa calificarea la Istanbul, într-un meci în care italienii au şi varianta remizei.

Deja calificaţi în optimi, francezii de la PSG şi-au asigurat şi prima poziţie în grupa C după ce au trecut cu 2-1 de Olympiakos. Ibrahimovic a deschis scorul pentru parizieni, iar Manolas a egalat pentru Olympiakos. Cavani a înscris în ultimul minut de joc, iar PSG are 13 puncte din cinci meciuri.

Benfica a intrat în cărţile calificării mulţumită victoriei de la Bruxelles, scor 3-2. Rodrigo a marcat golul decisiv pentru portughezi în ultimul minut al jocului, iar Benfica şi Olympiakos se vor duela de la distanţă pentru locul al doilea în ultima rundă din faza grupelor.

La Moscova, Bayern a învins ŢSKA şi are punctaj maxim după cinci meciuri disputate în grupa D. Robben a deschis scorul în prima repriză, iar Gotze a majorat diferenţa după pauză. Honda a marcat golul de onoare pentru campioana Rusiei, apoi Muller a închis tabela tot din penalty: 3-1 pentru echipa lui Pep Guardiola.

Calificaţi şi ei în optimi, englezii de la Manchester City au trecut cu 4-2 de Viktoria Plzen, singura echipă din competiţie fără punct câştigat în Champions League. Aguero, Nasri, Negredo şi Dzeko au marcat golurile victoriei pentru cetăţeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri