Vizita medicală care putea lăsa fotbalul românesc fără Gheorghe Hagi

Data publicării:
382825 382825 hagi

Juniorul Gică Hagi impresiona deja pe teren, însă o vizită medicală a fost la un pas să-i pună capăt carierei.

„Cineva a venit cu ideea să-i facă capacitatea de efort aerob. Sunt două, aerob și anaerob. În anaerob ieșea bine, că avea explozie, viteză, dar în aerob a ieșit că e mult sub cerințe, performanțe, nu știu ce. Doctorul Cîrstea, Dumnezeu să-l odihnească, ar fi zis că nu prea face obiectul unei echipe naționale și că ar trebui să-l mai trimită pe acasă. În fine, nu a fost chiar așa cum scrie în carte („Hagi”, scrisă de Grigore Cartianu - n.red.) că a zis să-l dăm afară neapărat, dar cam lăsa asta de înțeles”, își amintește Marcel Pigulea, fost antrenor al „Regelui”.

Știa că are calități și exagera de multe ori, cel puțin cu driblingul, dar a avut-o pe asta nativă. Când ai un jucător de valoarea lui Hagi îi accepți multe”, mai spune el.

Fostul antrenor al lui Hagi din perioada Luceafărul a lămurit pentru Digi Sport şi una din cele mai mari dileme ale fotbalului românesc - cine a fost mai mare, Hagi sau Dobrin?

„Am avut ocazia să-l antrenez pe Gică Hagi și am avut ocazia să joc cu Dobrin. Mari talente sau doi jucători exponențiali ai fotbalului românesc. Că tot s-a pus întrebarea, care a fost cel mai bun, cel mai talentat, cel mai... Două personalități fotbalistice diferite ca exprimare, Dobrin ar fi driblat patru inși pe metrul pătrat, iar Hagi schimba trei viteze pe un metru, un metru și jumătate”, afirmă Marcea Pigulea.

În final, el i-a transmis și un mesaj lui Gică Hagi: „Te aștept ca antrenor la echipa națională, te aștept ca antrenor la o echipă mare din fotbalul internațional. Îți doresc sănătate ție, întregii familii și numai împliniri. Un la mulți ani din suflet!”.

Citiți și: Halep, de ziua lui Hagi: El este omul care m-a motivat dintotdeauna să merg mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri