Vlad Chiricheş, cu un pas în Premier League. Tottenham oferă 8 milioane de euro pentru transferul stelistului

Data publicării:
104326 104326 chiriches steaua-2

Pentru Vlad Chiricheş, meciul cu Dinamo Tbilisi, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, câştigat aseară de Steaua cu 2-0, ar putea însemna ultima apariţie în tricoul roş-albastru. Fundaşul ar putea ajunge la Tottenham Hotspur, una dintre cele mai bune echipe din Anglia, informaţia fiind confirmată chiar de antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

"Există din partea clubului Tottenham o ofertă pentru Chiri", a spus Reghecampf la DigiSport, după meciul de la Tbilisi.

"S-a vândut în Anglia. Nu mai joacă returul, pleacă mâine. Aflasem de dimineaţă că pleacă. Transferul e de opt milioane de euro. Sunt bani mulţi pentru România, puţini pentru Steaua. Dacă era născut în Anglia făcea cel puţin 18 milioane", a spus şi Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, într-o intervenţie telefonică tot la DigiSport.

Piţurcă: Mă tem că nu se va integra foarte repede

Posibilul transfer al lui Chiricheş a fost comentat şi de selecţionerul Victor Piţurcă. Acesta a spus: „Suma este enormă şi asta datorită valorii lui Chiricheş. A avut un salt calitativ extraordinar. Sper să se impună şi la Tottenham, dar nu va fi uşor. Adversarii în Anglia sunt extrem de valoroşi, iar el trebuie să joace la maxim pentru a fi titular. Pentru Chiricheş este fantastic că pleacă în acest moment. Pentru mine există o teamă că nu se va integra foarte trepede şi pot pierde un jucător important pentru naţională. Defensiv, Chiricheş este mult mai bun decât belgianul Jan Vertonghen, principalul său adversar pe post".

Dacă se va realiza, transferul lui Chiricheş la Tottenham pentru opt milioane de euro va reprezenta un record pentru un jucător român care pleacă din Liga I. Până acum, cel mai scump transfer a fost cel al fundaşului Cristian Săpunaru, pe care Rapid l-a vândut în 2008 la FC Porto pentru 6 milioane de euro.

Totenham Hotspur, antrenată de portughezul Andre Villas-Boas, a încheiat ediţia trecută a campionatului englez pe locul 5, cu 72 de puncte, după formaţiile Manchester United (89 de puncte), Manchester City (78), Chelsea (75) şi Arsenal Londra (73). Echipa din Londra va evolua în acest sezon în Liga Europa.

Vlad Chircheş are 23 de ani şi, înainte de a fi transferat la Steaua în ianuarie 2012, a mai evoluat la Internaţional Curtea de Argeş şi Pandurii Târgu Jiu. El este component de bază al echipei naţionale, pentru care a jucat în 18 meciuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri