WBC deschide o anchetă, după remiza dintre Lucian Bute și Badou Jack. Statistica, defavorabilă românului

Data publicării:
lucian bute badou jack

  

Potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri care și-au atins ținta mai multe decât Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179, ceea ce înseamnă că Lucian a câştigat 3 sau, cel mult, 4 runde. Deşi nu a mai boxat la fel de bine ca în meciul anterior, cu James DeGale, Bute a trimis multe lovituri în blocajul lui Jack, lovituri care nu se punctează, însă pot conta doar la aspectul general ofensiv.

În total, Lucian Bute a trimis 857 de pumni spre adversar, 21% atingându-și ținta. Jack a avut 703 pumni, 40% eficiența acestora.

Reacţiile din presă nu au întârziat să apară. Site-ul american boxingnews24.com l-a văzut chiar pe Bute câştigător, în timp ce canadienii de la rds.ca susţin că decizia de egalitate l-a surprins până şi pe român.

Președintele forului mondial WBC, Mauricio Sulaiman, susţine că va deschide o anchetă legată de cei doi arbitri care au indicat remiza. În acest caz, dacă WBC consideră că decizia a fost viciată, ar putea avea loc o revanşă. „Sunt extrem de dezamăgit de cum au punctat doi arbitri WBC și cu siguranță voi investiga această chestiune.”, a spus după luptă Suliaman.

După remiza cu Badou Jack, Bute susţine că nu se gândeşte la retragere. Ajuns la 36 de ani, Bute are opţiunea de a ataca una dintre celelalte două centuri mondiale la categoria supermijlocie, cea WBA, deţinută de neamţul Felix Sturm, sau cea WBO, câştigată recent de mexicanul Gilberto Ramirez. Meciul poate fi pus la punct de managerul lui Bute, Al Haymon, cel mai influent om al momentului din boxul mondial.

Lupta dintre Lucian Bute şi Badou Jack, încheiată cu o decizie controversată, care a stârnit polemici enorme, poate fi revăzută astăzi pe canalele Digi Sport. De la ora 19:30, disputa pentru centura WBC va fi difuzată pe canalul Digi Sport 2.  

Citiți și:

Lucian Bute, remiză CONTROVERSATĂ. Badou Jack păstrează centura WBC


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri