Sari la conținut

WTA: Cinci motive pentru a o urmări pe Simona Halep la Singapore

 

Simona Halep, care conduce clar în clasamentul Road to Singapore, după ce liderul mondial Serena Williams și-a încheiat prematur sezonul, a jucat finala ediției de anul trecut la Singapore, pierdută chiar în fața americancei.

Primul motiv oferit de site-ul WTA este acela că Singapore scoate din Simona ce e mai bun. Ea nu numai că a jucat finala din 2014, dar a învins-o pe Serena Williams în faza grupelor un un incredibil 6-0, 6-2.

Nu am cuvinte să exprim cum mă simt și cum m-am simțit pe teren”, a declarat Halep după meciul amintit. „A fost un meci extraordinar pentru mine. Am jucat foarte bine. Am fost agresivă și nu mi-a fost teamă după primul set. Am continuat meciul, am lovit continuare mingile și am stat aproape de linia de fund, deoarece știam că nu am nicio șansă dacă stau prea în spate. Am încercat totul și am fost foarte relaxată în timpul meciului. Totul a mers foarte bine pentru mine. Cred că a fost cel mai bun meci din viața mea”, a declarat Simona după acel meci.

Al doilea motiv este acela că românca vorbește despre turneul de la Singapore încă de la începutul anului. Chiar dinaintea primului său meci, susținut la Shenzhen.

Obiectivul meu este să joc la Singapore din nou anul acesta”, a spus Halep la debutul primei săptămâni a sezonului, încheiată cu titlul cucerit la Shenzhen. „Știu că va trebui să joc la cel mai înalt nivel la fiecare turneu, dar voi juca meci cu meci și turneu cu turneu, cu speranța că vor fi din nou în Top 8”, a completat românca.

Un alt motiv pentru a o urmări pe Halep este acela că titlul de la Singapore ar fi cel mai important din cariera sa. Dintre cele 11 titluri pe care le are în palmares până acum, cel mai important este cel cucerit anul acesta, la Indian Wells (Premier Mandatory). WTA Finals reprezintă doar un pas mai departe și numai cele patru turnee de Mare Șlem sunt mai importante.

Al patrulea motiv oferit de WTA este acela că Simona Halep este cea mai bună jucătoare pe hard din circuit în acest an. Are la fel de multe titluri ca Serena pe hard, trei (Shenzhen, Dubai și Indian Wells), dar domină la numărul de victorii, 40 la număr, cu zece mai mult decât americanca.

Cel de-al cincilea motiv, potrivit WTA, este faptul că Simona Halep va încerca să facă istorie pentru România. Dacă anul trecut a devenit prima româncă în finala Turneului Campioanelor, anul acesta va încerca să devină prima reprezentantă a țării noastre care câștigă titlul.

Turneul de la Singapore se va desfășura în perioada 23 octombrie-1 noiembrie, cu premii totale de 7 milioane de dolari, iar primele patru jucătoare calificate sunt Simona Halep, Maria Șarapova (Rusia), Garbine Muguruza (Spania) și Petra Kvitova (Cehia).