Zece burse de la „primul 10”. Fundația Nadiei Comăneci susține gimnastele de perspectivă

Data publicării:
nadia fundatie

Antrenamente plătite timp de un an este ceea ce primesc cele 10 mici gimnaste intrate sub aripa fundaţiei „Nadia Comăneci”. Cea mai mică dintre ele este Larisa. La 8 ani, are deja 5 ani de experienţă. Și stă în fiecare zi ore în şir în sala de antrenament pentru a-şi îndeplini visul.

„Într-o săptămână fac de dimineaţa de la 8 până la 11, iar după amiază de la 3 până la 5. În afară de sâmbătă şi duminică. Vreau să ajung la Olimpiadă”, spune Larisa Scarlat.

Fetele spun că efortul păleşte atunci când truda se transformă în medalii.

Dacă îți place şi îți doreşti, e mai uşor. Dacă te obligă cineva, e mai greu”, spune gimnasta Camelia Anghel.

La 13 ani, Beatrice are deja 10 ani de competiţii. A ajuns în lotul naţional de la Deva, iar de acolo până la marile întreceri ale lumii mai are doar câţiva paşi. Printre idolii săi - actualul lider al naţionalei feminine de gimnastică, dar şi marea Nadia.

Larisa Iordache îmi place şi Nadia Comăneci. Mi-a plăcut prima dată Nadia Comăneci”, mărturisește Beatrice Butunoiu.

Cele zece sportive vor primi lunar 100 de euro. Ele au fost alese din zeci de sportive care se erau la un pas să renunţe la marea performanţă din motive financiare.

„Sunt foarte talentate şi îşi doresc foarte mult să continue gimnastica şi sunt foarte bune la şcoală, din câte am înţeles. Ne gândim că acest proiect este foarte binevenit în a susţine visul acestor tinere gimnaste”, afirmă Nadia Comăneci.

Fosta mare campioană promite că va atrage către fundaţia ei şi alte gimnaste de perspectivă.

Chiar şi aşa, numărul sportivilor care practică gimnastica în România abia dacă ajunge la 900 în cele 26 de cluburi existente. Spre comparaţie, Statele Unite ale Americii, care a fost mereu în urma naţionalei feminine a României are 4 milioane de gimnaşti şi peste 2.500 de cluburi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri