Zicu admite că îl cunoaşte pe Sorin Udrea, dar spune că nu e implicat în aranjarea unor meciuri

Data publicării:
51a1e0d7de803

"Îl cunosc pe Sorin Udrea şi am purtat cu acesta diverse convorbiri telefonice, dar niciodată în sensul celor arătate în articolele de presă, neexistând niciun fel de implicare a mea în faptele de care este acuzat acesta. Discuţia telefonică, aşa cum a fost prezentată, este trunchiată, expresiile sunt scoase din context în mod intenţionat, tocmai pentru că numele meu să apară într-un cadru cu puternice implicaţii penale", a precizat Ianis Zicu într-un comunicat. 

Jucătorul consideră că singurul scop pentru care a fost prezentat numele său în acest caz este acela de a oferi dosarului o mediatizare excesivă, în mod nejustificat. "Ţinând cont de faptul că de-a lungul carierei mele am fost cunoscut ca un sportiv exemplar, ce a dat permanent dovadă de corectitutine şi sportivitate, arăt ca o publicitate negativă de aşa natură mă afectează grav pe plan profesional. Având în vedere că niciodată organele de anchetă nu m-au cercetat şi nu m-au audiat cu privire la aceste fapte, acuzaţiile prezentate în presă în mod neadevărat, îmi aduc atingere gravă dreptului la imagine, consecinţele de ordin financiar fiind imediate", a adăugat el.

Fotbaliştii Ianis Zicu şi Dan Alexa au fost înregistraţi în timpul unor convorbiri telefonice avute cu Sorin Udrea, bănuit şi de aranjarea unor meciuri. În cadrul acestor convorbiri, care apar în referatul întocmit de procurorii DIICOT, se vorbeşte de posibile meciuri aranjate ale echipelor Săgeata Năvodari, Victoria Brăneşti, Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Totodată, este pomenit şi nume Contra, despre care în acelaşi referat se arată că este posibil să fie actualul tehnician al echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri