Antrenoarea Kamilei Valieva, criticată pentru atitudinea față de sportiva de 15 ani. Președintele CIO: A fost înfricoșător să văd asta

Data publicării:
kamila valieva plangand
Kamila Valieva a rămas mult timp în zona „kiss and cry”, plângând și fiind consolată de antrenoarea sa Foto: Profimedia Images

A fost "înfricoșător" să văd cum a fost tratată Kamila Valieva de antrenoarea ei, Eteri Tutberidze , după evoluția de joi când a căzut de mai multe ori pe gheață, a spus președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach.

În momentul în care a fost întâmpinată de antrenoarea ei, aceasta nici nu a îmbrățișat-o, nici nu a părut să o consoleze pe sportiva de 15 ani. În schimb, Valieva, care avea ochii în lacrimi, a fost întrebată "de ce te-ai oprit din luptă?", scrie BBC.

 "Când apoi am văzut cum a fost primită de cele mai apropiate persoane din anturajul ei, cu ceea ce părea a fi o răceală extraordinară... a fost înfricoșător să văd asta. În loc să-i ofere mai degrabă consolare sau să încerce să o ajute", a spus Thomas Bach.

Tutberidze, al cărui stil de antrenament a atras deja atenția, și-a pus mâna pe umărul tinerei patinatoare în timp ce ea își aștepta nota.. Cu câteva minte înainte însă, i-a reproșat: "De ce ai renunţat? De ce ai încetat să lupţi? Explică-mi de ce... Ai renunţat...".

Bach a declarat că a fost "foarte, foarte deranjat" de ceea ce a văzut când a urmărit competiția la televizor.

"Lucrurile acestea nu îmi dau prea multă încredere în acest anturaj apropiat al Kamilei, nici în ceea ce s-a întâmplat în trecut, nici în ceea ce privește viitorul. Cum să te adresezi așa, cum să tratezi așa un sportiv minor, de 15 ani, aflat sub un stres atât de evident", a adăugat el.

Implicată într-un scandal de dopaj, patinatoarea rusă Kamila Valieva, în vârstă de numai 15 ani, a avut o evoluţie slabă, joi, în programul liber, căzând şi dezechilibrând-se de mai multe ori în timpul exercițiului, astfel că a ratat clasarea pe podiumul olimpic la Beijing și a ieșit pe locul al patrulea.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri