C.T.Popescu: Am încredere în acest Hopa-Mitică din capul Simonei Halep

Data publicării:
ctp 14 aprilie tricou albastru

Cristian Tudor Popescu spune că victoria Simonei Halep în meciul împotriva Agnieszkăi Radwanska nu a fost deloc ușoară, deși a avut nevoie de doar două seturi pentru a-și învinge adversara. Jurnalistul este optimist în ceea ce privește calificarea Simonei Halep în finală.

Cristian Tudor Popescu a remarcat „impresionanta stabilitate psihică” arătată de Simona Halep în meciul din sferturi. În tenis, spune Cristian Tudor Popescu, „cum stai cu capul e mai important decât scorul”. Tocmai de aceea, jurnalistul s-a arătat încântat de starea mentală a sportivei, de capacitatea ei de a nu se lăsa copleșită de emoțiile momentului.

„E foarte importantă starea în care se află. Ea, dacă are acest giroscop mental, acest Hopa-Mitică din capul ei în funcțiune, nu mă tem de nicio evoluție a scorului în partida cu Kerber”, a spus, la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„A jucat după planul stabilit cu Darren Cahill şi a făcut 4-4, a făcut 5-4 , cinci game-uri în serie pentru ea. A mai avut o zvâcnire Radwanska, 5-5, Simona nu s-a tulburat, şi-a văzut de joc şi a închis setul cu 7-5. Cum? Cu o scurtă, ceea ce Simona nu face foarte des, pusă de pe fundul terenului, cu dreapta inversă, pe linie. Ce demonstrează asta? Soliditate psihică 100%. În vreme ce Radwanska, presată de schimburile tari la care o supunea în continuare Simona, care nu i-a dat voie să avanseze în teren, să-şi facă jocul ei îndemânatic, viclean, combinativ al polonezei, n-a avut ce să facă şi a început ea să greşească. Să-l citez pe Darren Cahill, cum o fac dintotdeauna, ca din Biblie. La pauză, solicitat la bancă, a întrebat-o atât: Ai niscai gânduri, ceva? La care Simona a spus: Nu, niciunul. Perfect!, a spus Darren Cahill. O să câştigi meciul ăsta cu capul, cu inima şi picioarele. Și cu asta s-a scris istoria”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți-i argumentația completă în materialul video de mai sus.

Simona Halep (cap de serie numărul 3) s-a calificat, vineri noapte, într-o manieră impresionantă în semifinalele de la Cincinnati, după ce a trecut de Agnieszka Radwanska (cap de serie numărul 5), scor 7-5, 6-1. Pentru a ajunge în finală, Simona Halep trebuie să o învingă, în seara aceasta, pe Angelique Kerber, din Germania. Nr. 2 mondial, Kerber mizează pe câștigarea trofeului de la Cincinnati pentru a o detrona pe Serena Williams din postura de lider al clasamentului WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri