Cea mai mare controversă din finala Cupei Mondiale: „Sunt absolut dezgustat, nu a fost niciun penalty”

Data publicării:
France v Croatia - 2018 FIFA World Cup Russia Final
Foto: Guliver/Getty Images

Penalty-ul acordat Franței, în prima repriză a finalei Cupei Mondiale, în urma arbitrajului video a creat o controversă uriașă. Arbitrul Nestor Pitana a decis, în urma revederii fazei video, că Ivan Perisic a comis un henț, după un corner bătut de francezi.

France v Croatia - 2018 FIFA World Cup Russia Final
Foto: Guliver/Getty Images

Inițial, arbitrul nu a vrut să acorde penalty, însă după ce a revăzut de două ori reluarea imaginilor, a decis că Perisic a comis intenționat un henț în careu, pentru a devia mingea în out. Decizia a stârnit o avalanșă de critici din partea foștilor și actualilor fotbaliști, care au fost de părere că Franța a primit cadou penalty-ul finalizat cu succes de Griezmann, care a dus scorul la 2-1 în favoarea Franței, cu câteva minute înainte de finalul primei reprize. 

Roy Keane, fostul jucător al lui Manchester United, este de părere că francezii au primit gratuit penalty-ul din minutul 38 al finalei Cupei Mondiale.

„Sunt dezgustat, complet dezgustat. Nu e niciodată penalty acolo. Arbitrul ăsta n-a jucat niciodată fotbal”, a declarat Keane.

Și Gary Neville l-a susținut: „Arbitrul ăsta nu știe ce joc se joacă. Nu e penalty nici într-o mie de ani”.

Comentatorul BBC Alan Shearer a catalogat decizia drept una „ridicolă”, afirmând că Croația „a pierdut meciul din cauza unei lovituri libere care nu a existat și a unui penalty care nu a existat”.

Rio Ferdinand a explicat că „două decizii proaste au întors jocul în favoarea Franței” și a declarat că decizia arbitrului de a reveni asupra primului său „verdict” este „de tot râsul”.

Pe Twitter, și alți fotbaliști au criticat decizia arbitrului argentinian. „Nuuuu! Nu poți da penalty la așa ceva”, a scris Gary Lineker. „Dacă ai văzut penalty la faza aia fie ești francez, fie nu ai jucat niciodată fotbal. Așa se strică un joc bun. Cum era să se dea Perisic din calea mingii acolo?”, scrie Joey Barton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri