Cenzura, dusă la un alt nivel în Iran. Cum a înfățișat televiziunea logo-ul echipei AS Roma

Data publicării:
as roma

Televiziunea de stat din Iran a difuzat meciul dintre AS Roma și FC Barcelona, din sferturile Ligii Campionilor, însă o parte din logo-ul echipei italiene a fost...cenzurată, scrie BBC News.

Citește și: „Prăbușirea imperiului catalan”. Reacții dure în presă după eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor

Logo-ul echipei îi înfățișează pe Remus și Romulus, frații gemeni despre care se spune în mitologia romană că au întemeiat orașul Roma și au fost crescuți de o lupoaică. În imagine, aceștia sunt alăptați de lupoaică, însă această scenă s-a dovedit a fi...indecentă pentru televiziunea iraniană, care a cenzurat-o.

Imaginile difuzate de televiziunea din Iran au fost ridiculizate pe rețelele de socializare. „În 3.000 de ani, Remus și Romulus au fost privați doar de laptele matern, însă acum Iranul i-a privat și de laptele lupoaicei”, a scris jurnalistul Mehdi Rostampour.

„Oamenii puteau fi provocați de sânii lupoaicei”, „Sunt atât de meticuloși”, „Poate se simțeau bărbații incitați de lupoaică”, au glumit mai mulți utilizatori pe Twitter.

Formaţia italiană AS Roma s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa FC Barcelona. Italienii au reuşit calificarea după ce în tur au fost învinşi cu 4-1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri