Cîrstea, în turul 2 la Eastbourne. VIDEO cu gestul superb al româncei din finalul partidei

Data actualizării: Data publicării:
sorana
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari, după 6-3, 6-2 cu Katerina Siniakova (Cehia).

sorana
Foto: Guliver/GettyImages

Cîrstea (27 ani, 62 WTA), venită din postura de lucky loser, a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a trece de adversara de 21 de ani, mai bine clasată în ierarhia mondială (locul 39).

Sorana a început cu stângul, pierzându-și serviciul, dar apoi a făcut break și a trecut în avantaj (2-1). După ce Siniakova a egalat (2-2), Cîrstea a fost de neoprit, desprinzându-se la 5-2, după un nou break și ghem la zero, pentru a încheia setul inaugural cu 6-3, în 31 de minute.

Deși a fost condusă și actul al doilea (0-1), Sorana a dominat jocul în continuare, profitând de numeroasele erori neforțate ale adversarei, astfel că a ajuns destul de repede să aibă 5-1 pe tabelă.

La minge de meci (la scorul de 6-3, 5-2 și 40-15 în game-ul în care românca se afla la serviciu), Sorana a trimis cu backhand-ul în contre-pied, iar Siniakova s-a dezechilibrat și a rămas întinsă pe gazon, după ce a alunecat.

Cîrstea s-a îndreptat imediat spre adversara sa, pentru a se asigura că este în regulă și pentru a o consola. În cele din urmă, cehoaica s-a ridicat și a reușit să se îndrepte spre scaunul său de la marginea terenului pe propriile picioare. Acolo, aceasta a primit în continuare îngrijiri medicale.

AICI, VIDEO Ultimul game al meciului Cîrstea – Siniakova. Ultimul punct începe la minutul 2:10.

Cîrstea și-a asigurat un cec de 5.155 dolari și 43 de puncte WTA, urmând ca în turul secund să o înfrunte pe britanica Johanna Konta, a cincea favorită. Konta (26 ani, 7 WTA) a învins-o pe Cîrstea cu 6-2, 6-3, în primăvară, în meciul de Fed Cup de la Constanța, rămas în memorie mai ales pentru incidentul în care a fost implicat căpitanul nejucător al echipei României, Ilie Năstase, acuzat de Konta și de Anne Keothavong, căpitanul echipei britanice, că le-ar fi insultat.

România mai are două jucătoare în turul secund la Eastbourne: Monica Niculescu va juca împotriva bulgăroaicei Ţvetana Pironkova, beneficiară a retragerii Petrei Kvitova care a invocat o o accidentare la muşchii abdominali și Simona Halep (a doua favorită), împotriva chinezoaicei Ying-Ying Duan (64 WTA), care a profitat de abandonul americancei Christina McHale, la scorul de 6-3, 4-0.


Transmisiuni la Digi Sport:

  • Turneul WTA de la Eastbourne este transmis ÎN DIRECT la Digi Sport, în perioada 25 iunie - 1 iulie
  • Campionatul European U21: Anglia - Germania (marţi, 27.06, ora 19:00, Digi Sport 1) şi Spania - Italia (marţi, 27.06, ora 22:00, Digi Sport 1)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri