CM 2018. Ce se ascunde în spatele unui bilet la Cupa Mondială din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
karelia

Cupa Mondială nu înseamnă doar spectacol fotbalistic, ci – se pare – și o metodă eficientă de a cere azil politic.

 

Cinci persoane au reușit să fugă în Finlanda cu ajutorul biletelor, care le-au permis să ajungă în Rusia la marele eveniment sportiv fără a mai fi nevoie și de viză.  

De pe teritoriul Rusiei se poate traversa granița terestră în Finlanda, țara UE din Spațiul Schengen, unde controlul de frontieră este unul foarte lax, transmite Newsweek.

Cele cinci persoane care au trecut frontiera în Finlanda sunt din Nigeria, China și Maroc.

Marko Saareks, șeful pazei de graniță din Finlanda, a declarat presei că persoana din Nigeria a prezentat un pașaport falsificat brazilian și că toți cei care au traversat granița sunt cercetați acum pentru posibile infracțiuni privind imigrația.

„Eram pregătiți pentru așa ceva, fiindcă știam că vor putea intra în Rusia fără viză. Dar nu mă așteptam să se întâmple chiar de începutul turneului”, a declarat Saareks.

Potrivit poliției ruse, alte zece persoane care și-au procurat bilete la meciului Campionatului Mondial pentru a putea ieși din țările lor fără viză au fost împiedicate să intre în Finlanda și Norvegia. Acestea proveneau din state africane și asiatice.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri