Anglia sparge ghinionul. Se califică în sferturile CM după executarea loviturilor de la 11 metri

Data actualizării: Data publicării:
Football Fans Watch As England Take On Colombia In The FIFA World Cup
Foto: Guliver/Getty Images

Reprezentativa Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Moscova, cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, selecţionata Columbiei, în optimile competiţiei. Este pentru prima oară când englezii reușesc o calificare în fazele superioare ale unui campionat mondial de fotbal după un duel la penalty-uri cu adversarul.

Football Fans Watch As England Take On Colombia In The FIFA World Cup
Foto: Guliver/Getty Images

La finalul primelor 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1.

Pentru Anglia a marcat Harry Kane, din penalti, în minutul 57, iar pentru Columbia a înscris Yerry Mina, în minutul 90+3. A fost încă un meci la acest campionat de fotbal în care situația se schimbă radical în ultimele clipe ale jocului, după ce soarta partidei părea pecetluită.

Kane a transformat o lovitură de la 11 metri, acordată după un fault al lui Carlos Sanchez chiar asupra atacantului de la Tottenham. Mina a adus egalarea în minutul 90+3, după ce a marcat cu capul după un corner, scrie News.ro. De altfel, atacantul Harry Kane a fost desemnat jucătorul meciului Anglia - Columbia.

La loviturile de departajare pentru Anglia au transformat Kane, Rashford, Trippier şi Dyer, în timp ce Henderson a ratat. 

Pentru Columbia au transformat Falcao, Cuadrado, Muriel, în timp ce Uribe şi Bacca au ratat.

Meciul a fost arbitrat de americanul Mark Geiger. Citiți detalii despre desfășurarea partidei pe digisport.ro.

În sferturile de finală, Anglia, antrenată de Gareth Southgateva lupta pentru un loc în semifinale cu Suedia. Meciul este programat pe 7 iulie, la Samara. 

Astfel, după eliminarea Columbiei în această parte de tablou, e sigur că cel puțin una dintre finalistele CM-2018 va fi o echipă din Europa.

PROGRAMUL PARTIDELOR DIN SFERTURILE DE FINALĂ

Vineri:

ora 17.00: Uruguay - Franţa (Nijnîi Novgorod)

ora 21.00: Belgia - Brazilia (Kazan)

Sâmbătă:

ora 17.00: Suedia - Anglia (Samara)

ora 21.00: Rusia - Croaţia (Soci).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri