Obama: Nu mi se pare că toți jucătorii Franței seamănă cu galii, dar sunt francezi

Data actualizării: Data publicării:
obama discurs despre franta

Fostul președintele Barack Obama a făcut referire la discuția cauzată de victoria Franței la Cupa Mondială - numărul jucătorilor de culoare din echipa națională - într-un discurs susţinut pe un stadion în faţa a mii de politicieni, oameni de afaceri şi studenţi, cu ocazia a 100 de ani de la nașterea lui Nelson Mandela.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, i-a adus marți un omagiu regretatului Nelson Mandela, primul lider de culoare al Africii de Sud, la o sută de ani de la naşterea acestuia.

În discursul său despre acceptarea diversității și despre umanitate, fostul președinte a declarat că „adevărul simplu nu se schimbă” și că acest adevăr este acceptat la fel de către britanici, indieni, mexicani, etnicii bantu, etnicii luo și americani, indiferent de rasă.

„Este un adevăr care stă la baza oricărei religii din lume: să îi tratăm pe ceilalți așa cum am vrea noi să fim tratați, că ne vedem pe noi în alți oameni, că avem aceleași speranțe și visuri”, a spus Barack Obama.

„Și este un adevăr care este incompatibil cu orice formă de discriminare, bazată pe rasă, religie, sex sau orientare sexuală. Și este un adevăr care, atunci când este acceptat, duce la rezultate palpabile, pentru că asigură că societatea poate beneficia de pe urma talentului, energiei și priceperii tuturor membrilor săi. Iar dacă aveți dubii, întrebați-i pe francezii din echipa națională care au câștiga Cupa Mondială”, a mai spus Obama, moment în care publicul a izbucnit în urale.

„Nu toți acești oameni... (zâmbește - n.r.) nu mi se pare că toți acești oameni seamănă cu galii, dar sunt francezi. Sunt francezi!”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri