CM 2018. De ce sunt dezamăgiți suporterii nigerieni că nu pot veni cu găini vii pe stadion

Data actualizării: Data publicării:
England v Nigeria - International Friendly
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Fanii nigerieni care au mers în Rusia să susțină echipa națională au primit o lovitură dură, care cu siguranță este bizară pentru restul lumii: nu pot veni cu găini vii pe stadion, relatează BBC.

England v Nigeria - International Friendly
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Nigeria va juca împotriva Croației, sâmbătă seară, de la 22:00. Găinile vii sunt destul de prezente pe stadioanele din Nigeria, suporterii vopsindu-le în alb și verde, după culorile naționale, potrivit Yahoo News.

Motivul este unul destul de simplu: porecla echipei naționale a Nigeriei este „Super vulturii”, dar pentru că aceste păsări sunt mai greu de... găsit, fanii au devenit inventivi și merg cu găinile vopsite în verde și alb pe stadion. Nu și la Cupa Mondială din Rusia. De asemenea, ei consideră că păsările le poartă noroc.

Oficialii din Kaliningrad, unde Nigeria va întâlni Croația, sâmbătă seară de la 22:00, au spus că animalele nu au ce căuta pe stadion. Ministrul culturii și turismului din Kaliningrad a declarat că, deși nu au existat cereri oficiale din partea federației africane, unii suporteri au întrebat dacă pot veni cu găini la meciuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri