Controverse după eliminarea Columbiei de la Cupa Mondială. Maradona: Am văzut un furt monumental

Data publicării:
Colombia v England: Round of 16 - 2018 FIFA World Cup Russia
Foto: Guliver/Getty Images

Fostul internaţional Argentinian Diego Maradona a declarat că naţionala Columbiei a fost victima unui “furt monumental” la meciul cu Anglia, din optimile de finală ale Cupei Mondiale, informează As, citat de News.ro. 

Colombia v England: Round of 16 - 2018 FIFA World Cup Russia
Foto: Guliver/Getty Images

Maradona a spus, la postul Telesur, că în opinia sa a fost foarte clar că arbitrul american Mark Geiger a inventat penaltiul datorită căruia Anglia a deschis scorul.

“Am văzut un furt monumental pe teren. Îi cer iertare poporului columbian, însă jucătorii nu sunt de vină. Nu a fost penalti. A fost un fault al lui Kane. Arbitrul nici nu a văzut şi nici nu a vrut să recurgă la VAR. De ce nu a cerut VAR?”, a spus fostul fotbalist.

Maradona a precizat că Mark Geiger nu se pricepe deloc la fotbal şi este “un hoţ”. “Nu îmi vine să cred. Îi cer din nou iertare poporului Columbia. Arbitrii sunt aleşi de Collina, pe care l-a ales Infantino pentru a schimba FIFA şi să o lase fără hoţi şi trişori. Astăzi am văzut însă contrariul: o FIFA învechită şi cu aranjamente”, a adăugat el.

Reprezentativa Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Moscova, cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, selecţionata Columbiei, în optimile competiţiei.

La finalul primelor 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1. Pentru Anglia a marcat Harry Kane, din penalti, în minutul 57, iar pentru Columbia a înscris Yerry Mina, în minutul 90+3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri