Kylian Mbappe își donează toți banii câștigați la Cupa Mondială. Ce sumă a strâns atacantul de 19 ani

Data actualizării: Data publicării:
Belgium v France: Semi Final - 2018 FIFA World Cup Russia
Kylian Mbappe | Foto: Guliver/Getty Images

Kylian Mbappe, atacantul francez în vârstă de doar 19 ani, a anunțat că se va ține de promisiunea făcută la începutul Campionatului Mondial și își va dona toți banii câștigați de pe urma meciurilor.

Belgium v France: Semi Final - 2018 FIFA World Cup Russia
Kylian Mbappe | Foto: Guliver/Getty Images

Cele patru goluri marcate de Mbappe în tricoul naționalei au ajutat Franța să câștige al doilea titlu de campioană mondială, iar atacantul a devenit cel mai tânăr marcator la Cupa Mondială de la Pele încoace.

Kylian Mbappe vrea acum să își doneze toți banii câștigați la Cupa Mondială pentru a ajuta copiii cu dizabilități sau spitalizați, care vor să joace fotbal. Banii fotbalistului vor ajunge la ONG-ul caritabil Premiers de Cordee, care acordă gratuit antrenamente copiilor cu dizabilități, relatează L'Equipe.

Mbappe a câștigat aproximativ 17.000 de euro pentru fiecare meci de la Cupa Mondială și un bonus de 265.000 de euro pentru câștigarea finalei de duminică. Astfel, atacantul va dona o sumă totală de 384.000 de euro organizației caritabile.

Pe lângă donația impresionantă, fotbalistul merge adeseori la sediul asociației pentru a se juca cu cei mici. „Kylian este un om extraordinar. Când programul îi permite, vine aici, are o relație grozavă cu copiii și mereu găsește cuvintele potrivite pentru a-i încuraja”, spune Sebastian Ruffin, managerul ONG-ului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri