Cum au confundat australienii imnul Moldovei cu cel al României, la debutul unui turneu de tenis din Sydney

Data actualizării: Data publicării:
2020 ATP Cup, Sydney, echipa de tenis a Moldovei
Foto: Guliver/GettyImages

Acordurile imnului „Deșteaptă-te, române” au răsunat vineri deasupra arenei de tenis Ken Rosewall din Sydney. Problema a fost că în arenă urma să se dispute un meci între un jucător moldovean, Alexander Cozbinov, și un belgian - Steve Darcis, informează The Guardian. Momentul a fost, deopotrivă jenant (pentru organizatori) și surprinzător (pentru delegația moldoveană, cel puțin).

Partida s-a desfășurat la prima ediție a ATP Cup 2020, cea mai recentă competiție de tenis masculin de echipă, care se desfășoară în aceste zile în Australia.

Organizatorii și-au cerut scuze jucătorilor și oficialilor din echipa Moldovei pentru gafa făcută.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jucătorul moldovean Cozbinov (locul 818 ATP) a rămas calm, chiar dacă majoritatea oamenilor reacționează dur la asemenea greșeli. „Nu este o mare problemă că au greşit imnul. Moldova şi România au acelaşi drapel şi probabil de aici greşeala. Sper ca data viitoare să fie cel corect”, a declarat Cozbinov.

Meciul a fost, în cele din urmă, câștigat de belgianul Steve Darcis, cu 6-4, 6-7(4), 7-5.

Nu este prima oară când australienii comit o astfel de gafă. În 2003, în finala Cupei Davis, disputată între Spania și Australia, pe arena Rod Laver din Melbourne s-au putut auzi acordurile imnului spaniol din perioada de dinaintea războiului civil.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri