Cum va afecta coronavirusul EURO 2020. Comitetul UEFA se reunește în ședință

Data actualizării: Data publicării:
euro-2020_arena-nationala- UEFA
Foto: uefa.com

Comitetul executiv al UEFA se reunește astăzi, la Amsterdam, în prima sa şedinţă din acest an, în care se va discuta mai ales despre potenţialul impact al coronavirusului asupra desfăşurării EURO 2020, competiţie ce va începe pe 12 iunie, la Roma, informează Agerpres.

Potrivit agenţiei DPA, instanţa fotbalului european are în program „un schimb de informaţii” şi nu va adopta „măsuri concrete”.

Al 44-lea Congres al UEFA şi tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, programate marţi, vor avea loc aşa cum era prevăzut.

Turneul final al Campionatului European din acest an, primul care se va disputa în 12 ţări din Europa, printre care România, va debuta peste 102 zile în capitala Italiei. Fotbalul italian este afectat acum de epidemia de coronavirus, Serie A hotărând amânarea meciurilor ce urmau să joace în nordul ţării.

Italia este ţara europeană cu cele mai multe decese datorate epidemiei de coronavirus (34).

Arena Națională din București va găzdui patru meciuri de la EURO 2020. Astfel, bucureștenii vor putea urmări trei partide din faza grupelor plus un meci din optimi.

Totodată, dacă echipa naţională va reuşi calificarea la CE, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor s-ar disputa la Bucureşti.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri