Video David Popovici, nou record mondial la juniori la 100 m liber. România obține medalie de argint la înot ștafetă la Campionatele Europene

Data actualizării: Data publicării:
david popovici
La 16 ani, înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: captură video Digi24

România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prin David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu, cu timpul de 3 minute 19 secunde și 93 de sutimi, informează Agerpres.

David Popovici, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a evoluat în primul schimb și a stabilit un nou record mondial de juniori la 100 m liber, cu timpul de 47 de secunde și 56 de sutimi. Iată momentul:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: David Popovici, înotătorul fenomen al României. Cu nervi de oțel, la 16 ani concurează la seniori și s-a calificat la Jocurile Olimpice

David Popovici doborâse deja recordul Campionatului European de juniori în prima parte a concursului de ștafetă 4×100, cu timpul de 48 de secunde și 32 de sutimi, dar în finală a depășit și recordul mondial de juniori la 100 liber.

Popovici a întors la 23 de secunde și 7 sutimi și a parcurs a doua jumătate a cursei în 24 de secunde și 49 de sutimi.

Precedentul record aparținea rusului Andrei Minakov, cu 47 de secunde și 57 de sutimi și fusese stabilit în 2020. 

La 16 ani, David Popovici și-a doborât astfel cel mai bun timp al vieții sale pe care îl reușise înainte de acest concurs, cel de 48 de secunde și 8 sutimi de la recentele Campionate Europene de la Budapesta.

Mai puțin de 20 de sutimi de secundă au despărțit, marți, România de medalia de aur la înot ștafetă 4x100 m liber la Campionatele Europene de juniori de la Roma. Medalia a fost obținută de Rusia, cu timpul de 3 min 19 sec 66 de sutimi.

România este reprezentată de 11 sportivi la Europenele de juniori de la Roma.

Vlad Stancu a încheiat pe locul 6 în finala de la 400 m liber, cu timpul de 3 min 53 sec 09/100.

În proba masculină de 50 m fluture, Denis Laurean Popescu a ocupat locul 11 în semifinale, cu 24 sec 48/100, ratând finala. Nici Bianca Andreea Costea, care merge și ea la Jocurile Olimpice, nu s-a calificat în finala de la 100 m liber, ocupând penultimul loc (15) în semifinale, cu timpul de 56 sec 53/100.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri