David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber

Data actualizării: Data publicării:
david popovici in bazin, la final de cursa, cu casca si ochelari
Înotătorul David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Profimedia

David Popovici, înotătorul român care deja face senzație pe plan internațional cu performanțele pe care le are la  numai 16 ani, s-a calificat miercuri în finala probei de 100 de metri liber, favorita lui. 

David Popovici a ieșit al patrulea în semifinala în care a concurat, scoțând un timp de 47 de secunde și 72 de sutimi, mai bun decât în seriile de calificare pentru semifinale (48 de secunde și 3 sutimi). După prima jumătate a cursei, David Popovici a întors al șaptelea, dar pe ultimii 50 de metri a mărit viteza și a ieșit al patrulea.

 El a fost devansat de americanul Caeleb Dressel (47.23), de italianul Alessandro Miressi (47.52) şi de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (47.56).

După desfășurarea celei de-a doua semifinale, înotătorul din România s-a calificat fără probleme în finală, fiind în poziția a cincea.

A doua semifinală a fost câștigată de rusul Klimment Kolesnikov cu un timp extraordinar, aproape de recordul olimpic: 47 de secunde și 11 sutimi, nou record european. Ceilalți competitori ai săi nu au reușit însă să-i facă față, astfel încât timpii scoși de primii patru clasați în prima semifinală au fost mai buni decât al celui de-al doilea clasat în a doua semifinală.

Klimment Kolesnikov a luat marți argintul în proba de 100 de metri spate, unde a concurat și românul Robert Glință.

Finala probei de 100 de metri liber, unde David Popovici are record mondial la juniori (47 de secunde și 30 de sutimi) și medalie de aur la campionatele europene de juniori, se va desfășura joi dimineață, la ora 05:37 (ora României).

Tot vineri, David Popovici va lua startul şi în seriile probei de 50 m liber.

Citiți și: David Popovici și Robert Glință, imagini superbe de la finalele de la Tokyo 2020. Mesajul Comitetului Olimpic

Marți, David Popovici a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obţinând un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz.

Citiți și: David Popovici, după ce a fost la un pas de bronz la JO 2020: Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri