Sari la conținut

De ce a refuzat Federația Franceză să-i acorde Sharapovei un wild-card

Directorul general al WTA, Steve Simon, a criticat decizia Federaţiei Franceze de Tenis de a nu-i acorda un wild-card jucătoarei ruse Maria Sharapova pentru Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, a anunţat, miercuri, L'Equipe, citat de News.ro.

"Nu sunt de acord cu justificările deciziei Federaţiei Franceze privind refuzul a a-i acorda un wild-card Mariei Şarapova pentru Roland Garros. Ea şi-a ispăşit pedeapsa. Nu trebuie să penalizăm un jucător mai mult decât sancţiunile dictate deja", a spus Simon.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli, a anunţat, marţi, că jucătoarea rusă Maria Sharapova nu va beneficia de invitaţie la turneul de la Roland Garros, nici pentru tabloul principal, nici pentru calificări.

"Nu pot să-i acord un wild-card. Ea a câştigat două titluri aici pe meritul ei. Dacă se poate oferi un wild-card când revii după o accidentare, acest lucru nu este valabil când e vorba de dopaj. Ţine doar de Maria să găsească puterea de a câştiga din nou titluri majore", a declarat Giudicelli.

Maria Sharapova a revenit, la 26 aprilie, la Stuttgart, după suspendarea de 15 luni primită după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, în 2016. Fosta ocupantă a locului I WTA a primit un wild card şi a atins faza semifinalelor la Porsche Tennis Grand Prix. Şi la Madrid ea a evoluat cu invitaţie, reuşind să ajungă în turul doi.

Ea a evoluat tot în baza unui wild card şi la turneul de la Roma, dar a abandonat, marţi, partida din turul doi cu sportiva croată Mirjana Lucici Baroni, locul 20 WTA.

Turneul de la Roland Garros are loc în perioada 28 mai - 11 iunie.