Faza zilei la Australian Open. Jucătoarea care a uitat că s-a schimbat regulamentul și a crezut că a câștigat partida

Data publicării:
Katie Boulter
Foto: captura video /Twitter/Australian Open

Britanica Katie Boulter, noua senzație a tenisului feminin, a produs faza zilei la Australian Open, după ce au uitat regulamentul turneului, recent schimbat de organizatori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Katie Boulter, locul 97 WTA, a câștigat partida împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, scor 6-0, 4-6, 7-6 (10-6). Cu toate acestea, britanica s-a bucurat mai devreme decât era cazul, uitând că regulamentul Australian Open a fost schimbat înainte de turneu.

Organizatorii au decis în decembrie să introducă un super tie-break în setul decisiv, la scorul de 6-6. Asta pentru ca meciurile să nu se prelungească la nesfârșit, cum a pățit Simona Halep anul trecut. Câștigător este declarat jucătorul care ajunge primul la 10 în super tie-break.

Uitând de această regulă recent introdusă, Boutler s-a bucurat la scorul de 7-4. A înțeles rapid că greșise, s-a adunat și a terminat super tie-break-ul cu scorul de 10-4.

Partida a durat nu mai puțin de 2 ore și 24 de minute. În turul doi o va întâlni pe Aryna Sabalenka din Belarus, locul 11 WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri