Fotbal în weekendul 13 - 14 iunie? Ministrul sporturilor face noi precizări privind reluarea meciurilor

Data actualizării: Data publicării:
fotbal
FOTO: Getty Images

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a explicat la Digi24 abia după 1 iunie s-ar putea anunța data la care să înceapă campionatele de fotbal. Competițiile vor fi posibile în România când epidemia o va permite, iar pentru moment ar trebui să ne mulțumim cu fotbal din fața televizorului, a spus ministrul.

"Din punct de vedere al activităților sportive ne pregătim cu toate protocoalele și cadrul legal pentru deschiderea competițiilor", a spus ministrul.

Întrebat dacă în weekendul 13 – 14 iunie ar putea avea loc meciuri de fotbal, Stroe a răspuns: "Nu aș avansa date. E riscant. După 1 iunie putem anunța data la care să înceapă campionatele.

Competiția va fi posibilă în România când epidemia o va permite. Probabil va fi jumătatea lunii iunie."

În ceea ce privește prezența suporterilor în tribune, Ionuț Stroe a precizat că, deși reluare competițiilor este mult așteptată, pentru început ar trebui să ne mulțumim cu ele din fața televizorului.

"Riscul epidemiologic este foarte mare cel puțin în faza incipientă să asigurăm revenirea la activitatea sportivă etapizat. O vom face fără spectatori.

Avem motive de speranță, România e sub cifrele estimate ca risc. Controlăm bine situația comparativ cu alte țări din UE, dar totul va fi gradual, etapizat", a explicat ministrul Sporturilor.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri