Acţionarii clubului Oţelul au cerut intrarea în insolvenţă. Primarul Galaţiului se teme că echipa va dispărea

Data publicării:
otelul-galati-egala-lui-sahtior-donetk-dupa-amicalul-din-antalya-132224

ANAF a calculat o datorie de 22.300.000 de lei, reprezentând taxe către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi penalităţi, pentru perioada 2005 - anul înfiinţării societăţii comerciale FC Oţelul SA - 2008.

Într-un comunicat postat pe site-ul clubului, conducerea spune că vina pentru această situaţie este a fostei conduceri, care a dat dovadă de lipsă de profesionalism, management defectuos şi lipsă de preocupare pentru respectarea legalităţii şi a disciplinei financiare.

Acţionarul majoritar al Fotbal Club Oţelul Galaţi SA este compania The Nova Group, controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. The Nova Group a preluat acţiunile clubului în luna septembrie a anului trecut.

Stan: E deznodământul pe care îl aşteptam

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, fost preşedinte al FC Oţelul, a declarat că se aştepta ca gruparea să ceară insolvenţa, fiind sceptic că formaţia antrenată de Ionuţ Badea va putea termina sezonul viitor al Ligii I.

"Sunt surprins la modul cel mai neplăcut, e un deznodământ pe care, să fiu sincer, îl anticipam după acţiunile actualului acţionariat şi îmi confirmă încă odată că singurul scop al preluării acestui club a fost devalizarea lui de milioanele care erau în cont. Sunt foarte sceptic şi nu cred că Oţelul va termina campioantul, asta dacă îl va începe", a spus edilul Galaţiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri