Acțiunile clubului Juventus, prăbușire pe Bursă după scandalul Ronaldo

Data publicării:
cristiano ronaldo georgina rodriguez
Cristiano Ronaldo și iubita sa, Georgina Rodriguez Foto: Guliver/GettyImages

Acţiunile clubului italian de fotbal Juventus s-au prăbuşit vineri pe Bursă cu 10% în urma acuzaţiilor de viol care i se aduc starului formaţiei, celebrul atacant Cristiano Ronaldo.

În bani, la o capitalizare de aproximativ un miliard şi jumătate de euro, asta înseamnă că Juventus pierde mai bine de 100 de milioane din valoarea de piaţă.

Pierderile vin după ce Juventus a plătit aproximativ 110 milioane de euro pentru a-l transfera pe jucătorul în vârstă de 33 de ani de la Real Madrid în această vară.

Cazul de viol în care ar fi fost implicat vedeta portugheză în urmă cu nouă ani ia amploare. Superstarul lui Juventus a fost dat în judecată de femeia care susţine că a fost abuzată sexual de acesta într-un hotel din Las Vegas, în 2009. Cristiano Ronaldo a negat incidentul, deși în 2010 i-ar fi plătit 375 de mii de dolari femeii în schimbul tăcerii.

„Conștiința mea curată îmi va permite să aștept liniștit rezultatele posibilelor investigații. Violul este o infracțiune urâtă care e împotriva a tot ceea ce sunt eu și a ceea în ce cred eu”, a fost reațcia lui Ronaldo la tot acest scandal.

Problemele prin care trece jucătorul par să-i fi afectat și activitatea la echipa națională. Cel puțin așa lasă de înțeles agenția americană de știri Associated Press. Atacantul ar fi suspendat din naționala Portugaliei pe durata investigației, deși inițial toate indiciile arătau că motivul pentru această decizie a fost acela că nu s-a dorit "supraîncărcarea" lui din punct de vedere al numărului de meciuri, scrie digisport.ro.

Ronaldo nu a fost convocat de selecționerul Fernando Santos pentru următoarele meciuri pe care naționala Portugaliei le are de disputat în Liga Națiunilor, dar și în cele amicale. Potrivit publicației portugheze Record, starul de 33 de ani ar fi acceptat, de comun acord cu selecționerul și cu președintele Federației, să nu vină la națională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri