Amintiri de la „Derby de România”. Foştii jucători vorbesc despre prietenia din afara terenului

Data publicării:
legende

Derby-urile dintre Dinamo şi Steaua au avut mereu rezultate imprevizibile. Iar asta o spun chiar cei care au jucat în asemenea meciuri. „Țin minte că atunci când eram noi sus, pe primul loc, venea Dinamo și bătea sau făceam egal. Când erau ei sus, tot așa, deci în meciurile astea nu poți să știi cine o să câștige”, povestește Miodrag Belodedici.

Faţă de anii 70, situaţia s-a schimbat destul de mult. Legendele dinamoviste şi steliste regretă că „Derby de România” nu se mai joacă doar timp de 90 de minute.

„După meci, ne întâlneam la masă, beam o bere și discutam în a treia repriza ce s-a întâmplat în celelalte două reprize în am jucat”, își amintește Emeric Ienei, fost jucător al Stelei.

„Întotdeauna meciul cu Steaua a fost un derby, indiferent de poziția în clasament a echipelor, pentru că între aceste două cluburi a existat o mare rivalitate pe teren, dar după terminarea jocului am fost prieteni cu toți de la Steaua”, spune Ion Pârcălab.

Ultima victorie a lui Dinamo în faţa steliştilor s-a înregistrat în urmă cu doi ani, 1-0 pe stadionul din Ghencea.

Dinamo – Steaua se joacă în această seară, pe Arena Națională, de la ora 21.00. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri