Anchetă în cazul lui Vasile Turcu. Omul de afaceri, în stare critică

Data publicării:
161128_TUDOR_TURCU_30_INQUAM_Octav_Ganea_

Fostul acţionar al FC Dinamo, Vasile Turcu, este în stare critică, după o tentativă de sinucidere. Potrivit informaţiilor obţinute de Digi24, soţia l-a găsit şi a chemat imediat ajutoare. Poliţiştii au început o anchetă şi vor sta de vorbă cu toţi membrii familiei. Apropiaţii lui Vasile Turcu spun că acesta avea probleme personale, dar şi în afaceri.

În jurul orei 10.00, un membru al familiei a sunat la 112 şi anunţa că Vasile Turcu se află în stare gravă. La scurt timp, două echipaje de la Ambulanţă au ajuns la faţa locului. Vasile Turcu a fost resuscitat şi în cele din urmă transportat de urgenţă la spital.

Gestul fostului acţionar de la Dinamo e greu de explicat.

Un om foarte bun, un om foarte extraordinar, nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, acum am auzit şi eu. Îl cunosc de pe timpul răpostaului, mi-a fost tehnician mie la ICRAL”, a declarat un fost coleg de-al omului de afaceri.

Pentru unii, problemele familiale ar fi motivul. Alţii cred că de vină ar fi afacerile. Potrivit site-ului termene.ro, Vasile Turcu ar fi făcut ieri o modificare în structura Romconstruct Holding Grup SA.

„A zis că are nişte datorii mari de tot, la Piaţa Galaţi cu un bloc mare aşa şi l-au dat ăia acolo în judecată. De curând! Vreo 3 milioane de euro”, a spus vecinul lui Vasile Turcu, adăugând că și tatăl omului de afaceri are probleme serioase de sănătate.

Potrivit site-ului Termene.ro, Vasile Turcu a fost administrator sau acţionar în 12 firme. Una dintre ele a fost radiată. Cea mai importantă rămâne Romconstruct Holding Grup SA. Cu o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de lei, compania are ca principal domeniu de activitate construcţiile. De-a lungul anilor, societatea cu 115 angajaţi a avut 45 de contracte cu statul: de la Primăria Capitalei, până la ministerul Culturii. A restaurat Arcul de Triumf, Muzeul de Istorie şi multe alte edificii, în Capitală şi în ţară.

Implicarea în fotbal nu i-a adus însă prea multe satisfacţii omului de afaceri.

Sunt un fraier care a băgat bani degeaba într-o echipă din Liga I", declarat Vasile Turcu în iunie 2009, cu referire la cele două milioane de dolari pe care le-ar fi investit la Dinamo.

Tot fotbalul l-a adus şi la DNA. În februarie 2015, Vasile Turcu a fost audiat ca martor, în dosarul privind partida Dinamo-Lazio, în urma căreia alb-roşii au ratat, surprinzător, o calificare în premieră în grupele Champions League. Presa sportivă a scris despre un posibil blat - dinamoviştii ar fi cedat meciul, iar în schimb l-ar fi vândut pe Ştefan Radu grupării italiene la un preţ supraevaluat - 4,5 milioane de euro.

„Aici e o problemă care, părerea mea, dacă cumva domnii procurori vor avea un fir să descopere, m-aş bucura şi eu în calitate de investitor”, spunea la acea vreme omul de afaceri.

În februarie 2004, Vasile Turcu a fost decorat cu Ordinul Meritul cultural în grad de ofiţer, de preşedintele de atunci, Ion Iliescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri