Arenă nouă în Ștefan cel Mare. Cum se va face rămâne deocamdată o enigmă

Data actualizării: Data publicării:
stadion dinamo - digisport
Foto: Digisport.ro

Stadionul Dinamo, inclus pe lista arenelor care vor găzdui meciurile Campionatului European de fotbal din 2020, va fi modernizat. Este concluzia optimistă cu care oficialii clubului şi cei ai Ministerului de Interne au finalizat, miercuri, negocierile, care au durat aproape două ore. Nu se ştie deocamdată cum, dar responsabilii promit că Nicolae Badea va fi scos din contract şi va fi construită o arenă nouă în Ştefan cel Mare.

Negocierile dintre oficialii clubului Dinamo şi cei ai Ministerului de Interne au durat aproape două ore. Între timp, zeci de suporteri ai echipei Dinamo s-au adunat în faţa Ministerului de Interne şi aşteaptau rezultatul negocierilor. „Vrem stadion, vrem stadion!” strigau ei.

„Să ştim şi noi cum un bun al statului a putut ajunge în proprietatea unui privat”, explică unul dintre suporteri.

Nicolae Badea a lipsit, însă toată lumea este optimistă.

„Cred că adevăraţii dinamovişti sunt aici, că dl Badea nu a venit este o lipsă de respect. Această întâlnire m-a convins, îi asigur pe suporteri că Dinamo va avea stadion”, a declarat Adrian Mutu.

„Vom face stadion şi cu siguranţă atât publicul spectator, colegul Adrian, cu sprijinul MAI şi de fiecare dată doamna ministru a spus că se fac toate demersurile, cu siguranţă Stadionul Dinamo va fi modernizat”, a dat asigurări și Monica Iagăr.

„Noi am parcurs toate căile legale prin care să atingem acest obiectiv. Am iniţiat toate demersurile, atât administrative, civile şi penale care să ne pună în situaţia de a demonstra că suntem hotărâţi să modernizăm stadionul Dinamo”, a precizat ministrul Carmen Dan.

Nimeni nu a spus şi care este soluţia pentru deblocarea situaţiei.

Lucrările de modernizare nu pot fi începute din cauza unui contract semnat în 2002 de Ministerul de Interne cu asociaţia lui Nicolae Badea, care îi permite omului de afaceri să folosească pe perioadă nelimitată spaţii din stadion. Până acum, Nicolae Badea nu a renunţat la drepturile sale, deşi în urmă cu trei câteva luni promitea că nu va împiedica modernizarea stadionului.

„Noi am convenit cu clubul sportiv Dinamo să scoatem din contractul de asociere activul care trebuie transferat la CNI, respectiv stadionul Dinamo, cu tot ceea ce reperezintă, tribune, teren, căi de acces”, spunea Badea la 27 mai.

Corpul de Control al Ministerului de Interne a găsit nereguli în documentele asociaţiei lui Nicolae Badea, iar oficialii ministerului au depus plângere penală la DNA.

Stadionul ar trebui modernizat până în 2020, când ar trebui să găzduiască antrenamente pentru meciurile găzduite de România în cadrul Campionatului European de Fotbal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri