Fotbal | Asistenţa video, testată la meciul amical Italia - Franța

Data actualizării: Data publicării:
arbitru

Asistenţa video pentru arbitraj va fi testată la meciul amical dintre reprezentativele Italiei şi Franţei, programat la 1 septembrie, la Bari, ceea ce reprezintă o premieră în Europa pentru o partidă între echipe naţionale, informează L'Equipe, citată de News.ro.

arbitru

„Va fi un test offline special, pentru că arbitrul ajutat de video va putea să comunice cu centralul în timpul meciului, fără ca acest lucru să aibă vreun impact asupra jocului, cum s-ar întâmpla la un test online”, a explicat FIFA.

Astfel, arbitrul nu va opri jocul pentru a urmări reluările fazelor.

La Bari va avea loc la o zi după meci o conferinţă de presă susţinută de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, secretarul general Zvonimir Boban, arbitrul Bjorn Kuipers şi un reprezentant al furnizorului suportului tehnologic pentru asistenţa video, Hawk-Eye Innovations Ltd.

Teste de asistenţă video în arbitraj se fac în SUA încă de luna trecută. Liga a treia, sub egida MLS, este inclusă în aria testelor.

Pe lângă SUA şi Italia, alte cinci ţări vor să experimenteze sistemul: Australia, Germania, Brazilia, Olanda şi Portugalia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri