Astra Giurgiu rămâne în cursa pentru calificarea în grupele Europa League, după egalul cu West Ham

Data publicării:
astra giurgiu facebook 07 08 2015

Astra Giurgiu a remizat cu West Ham, în turul playoff-ului Europa League. La primul meci după doua luni, Denis Alibec a înscris golul de 1 la 1.

astra giurgiu facebook 07 08 2015

Astra Giurgiu îşi menţine invincibilitatea în faţă lui West Ham. Cu Marius Şumudică revenit pe bancă, alb-negrii au jucat de a egal la egal cu englezii, în turul playoff-ului din Europa League.

Silviu Lung a scos execuţia lui Calleri, iar Teixeira a intervenit miraculos la lovitură de cap a lui Antonio. Portughezul a bifat şi prima ocazie a campionilor României, însă Randolph a fost la post.

Chiar înainte de pauză, Săpunaru a făcut henţ în careu. West Ham a primit penalty, transformat în gol de Noble. Şumudică a mutat ofensiv şi l-a introdus în minutul 58 pe Alibec.

Oaspeţii puteau da lovitură pe contraatac, însă au semnat o ratare uriaşă. A urmat un moment de geniu al lui Alibec - golgeterul Astrei din sezonul trecut a restabilit egalitatea cu o reuşită de poveste. S-a terminat 1 la 1 şi Astra continuă să spere la calificare.

Sunt bucuros că am marcat și că am ajutat echipa să scoatem un rezultat pozitiv, chiar dacă se putea mai bine”, a spus Denis Alibec.

„Repriza a doua cred că am făcut o reprezentație senzațională, cred că cea mai bună reprezentație din acest sezon, i-am dominat categoric, n-am avut șansa să mai înscriem la câteva mingi care au trecut prin fața porții”, a adăugat antrenorul Astrei, Marius Șumudică.

Returul de la Londra se va disputa joia viitoare.

____________________________________________

MECIUL SE ÎNCHEIE LA EGALITATE

Min. 83. GOOOL Astra! Alibec egalează cu un șut puternic de la marginea careului de 6 metri. 

Min. 45. GOOOL West Ham! Noble transformă, fără emoții, o lovitură de la 11 metri.

____________________________________________

West Ham vrea să se revanşeze pentru eliminarea suferită anul trecut în faţa Astrei şi să ajungă în premieră în grupele Europa League. Pentru asta, antrenorul englezilor, Slaven Bilic, a anunțat că va trimite pe teren cel mai bun ”11”.

West Ham a pierdut toate cele trei meciuri disputate în România, în cupele europene. A fost învinsă de Poli Timişoara, în 1980, de Steaua, în 1999, iar anul trecut a fost eliminată chiar de Astra, din turul trei preliminar al Europa League. Ultima a durut cel mai mult, iar antrenorul Slaven Bilic vrea să joace în premieră în grupele Europa League.

Englezii tratează cu maximă seriozitate turul de la Giurgiu şi au stabilit, la fel ca și anul trecut, cartierul general pe arena din Chiajna, pe terenul de antrenament al celor de la Concordia, cu o zi înainte meciul cu Astra. Londonezii au aterizat ieri în București și s-au cazat la un hotel central. Andre Ayew, 26 de ani, care a fost transferat în această vară de la Swansea pentru 25 de milioane de euro, și Dimitri Payet, lăsat la Londra, sunt vedetele de care giurgiuvenii se temeau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri