Sari la conținut

Audieri în cazul morții lui Patrick Ekeng. Declarațiile medicului dinamovist

Medicul echipei Dinamo a explicat că nu a intervenit cu manevre de resuscitare pe suprafața terenului pentru că fotbalistul respira și nu a făcut decât să aplice protocoalele, să-i elibereze căile respiratorii astfel încât să nu se sufoce.

Același medic spune că în ambulanță a început să facă manevrele de resuscitare, înainte de a ajunge la spital, însă nu a putut spune cât timp au durat aceste manevre. Fotbalistul a fost monitorizat, potrivit medicului, și acesta avea electrozi pe piept în momentul în care a ajuns la spital.

Această declarație a sa este contrazisă de o altă declarație pe care medicii din camera de gardă a Spitalului de Urgență Floreasca au făcut-o ieri. Aceștia au susținut că fotbalistul nu a fost resuscitat sau monitorizat și tot ce a făcut ambulanța a fost să îl transporte.

- Dumneavoastră l-ați resuscitat în ambulanță sau nu?

Liviu Bătineanu: În final am făcut.În momentul, aproape de spital, nu pot să cuantific timpul, i-am făcut masaj cardiac. Nu era nevoie de resuscitare pe teren. Avea puls și respira. Treaba mea se termină în momentul în care intră în ambulanță.