Audieri în cazul morții lui Patrick Ekeng. Declarațiile medicului dinamovist

Data publicării:
medici

Medicul echipei Dinamo a explicat că nu a intervenit cu manevre de resuscitare pe suprafața terenului pentru că fotbalistul respira și nu a făcut decât să aplice protocoalele, să-i elibereze căile respiratorii astfel încât să nu se sufoce.

Același medic spune că în ambulanță a început să facă manevrele de resuscitare, înainte de a ajunge la spital, însă nu a putut spune cât timp au durat aceste manevre. Fotbalistul a fost monitorizat, potrivit medicului, și acesta avea electrozi pe piept în momentul în care a ajuns la spital.

Această declarație a sa este contrazisă de o altă declarație pe care medicii din camera de gardă a Spitalului de Urgență Floreasca au făcut-o ieri. Aceștia au susținut că fotbalistul nu a fost resuscitat sau monitorizat și tot ce a făcut ambulanța a fost să îl transporte.

- Dumneavoastră l-ați resuscitat în ambulanță sau nu?

Liviu Bătineanu: În final am făcut.În momentul, aproape de spital, nu pot să cuantific timpul, i-am făcut masaj cardiac. Nu era nevoie de resuscitare pe teren. Avea puls și respira. Treaba mea se termină în momentul în care intră în ambulanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri