Bătaie între suporteri și jandarmi, la Arad

Data publicării:
arad

Imagini violente, la Arad, unde fanii echipei de fotbal Poli Timișoara s-au încăierat cu forțele de ordine, în timpul derby-ului din liga secundă cu UTA Arad. Evenimentele au avut loc chiar în timpul partidei, dar departe de stadionul pe care se desfășura meciul. Supărați că nu au fost lăsați să își încurajeze favoriții, pentru că – potrivit organizatorilor - nu aveau bilete valabile, fanii alb-violeți s-au luat la bătaie cu jandarmii. Aceştia din urmă au folosit gaze lacrimogene pentru a-i potoli pe suporteri. Solidari cu fanii lor, jucătorii de la Poli au hotărât să abandoneze partida după o oră, pentru a atrage atenţia asupra incidentului.

Situaţia a devenit tensionată chiar înaintea meciului, când organizatorii au decis să nu le permită celor 400 de suporteri timişoreni să intre pe stadion, pe motiv că biletele lor nu erau valide.

Avem 348 de bilete valabile. Oamenii sunt aici. Jandarmii insistă că sunt bilete false și nu acceptă să le verifice și să ne permită accesul pe stadion”, spune Sebastian Novovic, lider "Druckeria".

Jandarmii i-au condus pe suporteri în afara stadionului, iar acolo situaţia a degenerat.

Fanii arădeni au fost şi ei solidari cu rivalii lor din capitala Banatului și nu au mai intrat pe stadion.

În cele din urmă, chiar şi jucătorii echipei Poli Timişoara s-au retras de pe teren, după o oră din derby-ul cu UTA Arad, în semn de solidaritate cu fanii echipei, cărora nu li s-a permis accesul pe stadion. Bănăţenii au pierdut astfel meciul, dar mai riscă să fie penalizaţi cu 3 puncte și o amendă drastică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri