Bayern Munchen - PSG, finala UEFA Champions League 2020

Data publicării:
Robert Lewandowski (Bayern Munchen) se bucură după ce a înscris în meciul împotriva Olympique Lyon, care a adus calificarea echipei sale în finala UEFA Champions League 2020
Robert Lewandowski (Bayern Munchen) se bucură după ce a înscris în meciul împotriva Olympique Lyon, care a adus calificarea echipei sale în finala UEFA Champions League 2020 Foto: Guliver/Getty Images

Bayern Munchen o va înfrunta pe Paris Saint-Germain în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Olympique Lyon cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, la Lisabona, în a doua semifinală a competiţiei.

În prima semifinală, PSG a învins formaţia germană RB Leipzig cu scorul de 3-0, marţi seara, la Lisabona, pe Estadio da Luz.

Finala UEFA Champions League 2020 se va juca duminică, la Lisabona, pe Estadio da Luz. PSG este la prima sa finală, în timp ce pentru Bayern e prima după 2013.

Meciul va fi transmis în direct la Digi Sport 1 și Digi4K, duminică, de la ora 22:00.

Cum a decurs partida Bayern - Olympique Lyon

Considerată victimă sigură, Olympique Lyon le-a dat, totuși, ceva emoții bavarezilor, miercuri seara. 

Bayern s-a impus prin golurile marcate de Serge Gnabry (18, 33) şi Robert Lewandowski (88) în faţa echipei la care portarul român Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă.

Deşi bavarezii au obţinut o victorie clară, Olymique Lyon a avut şansele sale în acest meci, dar nu a ştiut să le fructifice. Lyonezii puteau deschide scorul în min. 4, când Caqueret a interceptat o minge în faţa lui Thiago Alcantara şi l-a lansat pe olandezul Depay, dar acesta a ratat faţă în faţă cu Neuer, scrie Agerpres.

Campioana Germaniei a replicat prin Goretzka, după o combinaţie cu Lewandowski, însă portarul Lopes a acordat corner.

Lyon a mai avut o şansă în min. 13, la o pătrundere a lui Cornet, dar centrarea acestuia a fost blocată providenţial de Boateng. În min. 17, camerunezul Toko Ekambi a ţintit bara porţii lui Neuer.

Un minut mai târziu (18), Bayern marca primul gol, prin Gnabry, care fost lansat de Kimmich şi a reuşit o cursă splendidă, încheiată cu un şut cu stângul, fără speranţe pentru Lopes. Portarul portughez s-a opus unui şut al aceluiaşi Gnabry (25), dar a fost învins în min. 33, de acelaşi Gnabry, după ce iniţial respinsese mingea trimisă de Lewandowski. Gnabry (38) s-a mai evidenţiat încă o dată până la pauză, dar şutul său a ocolit ţinta.

În repriza a doua, Lopes s-a opus unui şut expediat de Perisic (51), dar apoi a fost rândul lui Neuer să se remarce, mai întâi la lovitura de cap a lui Marcelo (56), iar apoi la reluarea lui Ekambi (58), la centrarea lui Aouar.

Jocul a scăzut apoi, însă ultimul sfert de oră a fost din nou alert, Coutinho fiind şi el aproape de gol (78), când şutul său a fosr deviat de Tete.

Golgheterul polonez Robert Lewandowski a închis tabela (88), marcând cu capul din centrarea lui Kimmich. De două goluri mai are nevoie polonezul pentru a-l egala pe golgeterul all-time al competiției, Cristiano Ronaldo. Are ocazia să le înscrie în marea finală cu PSG.

Bayern a câştigat ultimele sale 19 partide în toate competiţiile, cu o medie de 3,3 goluri pe meci.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri