Benjamin Mendy, cumpărat de Manchester City cu 60 de milioane de euro în 2017, a fost transferat la un penitenciar de maximă siguranţă

Data actualizării: Data publicării:
benjamin mendy in timpul unei partide de fotbal
Benjamin Mendy, fundașul de la Manchester City, este acuzat de viol Foto: Profimedia Images

Benjamin Mendy, fundaşul echipei Manchester City şi campion mondial cu selecţionata de fotbal a Franţei în 2018, vizat de şapte capete de acuzare pentru viol, a fost transferat la un penitenciar de maximă siguranţă din Anglia, informează presa britanică.

Aflat în detenţie provizorie de la finele lui august, Mendy a petrecut Crăciunul într-una dintre cele mai dure închisori din Regatul Unit, conform cotidianului The Sun.

Jucătorul, suspendat din vară de Manchester City, după apariţia acuzaţiilor la adresa sa, a fost mutat pe 23 decembrie de la închisoarea Altcourse de Categoria B din Liverpool la penitenciarul de maximă siguranţă Strangeways, aflată la nord de Manchester.

Inaugurat în 1868, penitenciarul de Categoria A din Manchester găzduieşte prizonieri a căror evadare este considerată periculoasă, iar în celulele sale au fost închişi printre alţii fotbalistul Joey Barton şi criminalul în serie Harold Shipman, scrie Agerpres.

Mutarea lui Mendy s-a făcut pentru siguranţa jucătorului, fiind efectuată la o zi după a şaptea acuzaţie de viol adusă fotbalistului lui City, au declarat surse citate de The Sun, care au explicat că penitenciarul din Manchester este mai bine dotat pentru a face faţă oricăror potenţiale probleme.

Benjamin Mendy a fost achiziţionat de Manchester City în 2017, de la formaţia franceză Olympique Marseille, în schimbul sumei de aproximativ 60 de milioane de euro.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri