Burleanu: Orice antrenor român poate fi selecţionerul echipei naţionale

Data actualizării: Data publicării:
razvan burleanu

Preşedintele FRF. Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că orice antrenor român poate fi selecţionerul echipei naţionale, inclusiv Gheorghe Hagi, un opozant al actualei conduceri a federaţiei. Burleanu a reafirmat faptul că problema viitorului selecţioner va fi pusă după încheierea actualelor preliminarii de calificare la Cupa Mondială din 2018.

„Orice discuţie o vom avea după terminarea acestei campanii de calificare. Este vina noastră, a tuturor celor angrenţi, pentru aceste rezultate. Şansele de calificare sunt destul de scăzute, dar atât jucătorii, cât şi staful tehnic trebuie să creadă în această şansă. Şi această şansă presupune ca următoarele două meciuri să fie câştigate. Orice antrenor român poate fi o soluţie pentru echipa naţională. Şi Hagi, sigur. Nu am iniţiat, nu am avut şi nici nu voi avea vreo discuţie cu un posibil antrenor atât timp cât nu vom termina această campanie de calificare. Nu este corect faţă de jucători să ştie că conducerea federaţiei deja discută schimbarea antrenorului”, a declarat Burleanu, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

Pe de altă parte, Burleanu a criticat cluburile din LIga I pentru faptul că nu investesc în copii şi juniori. Din acest motiv, FRF trebuie să se implice mai mult în acest sector, a precizat el: „Să ne uităm ce am făcut la nivel de echipe de club. Avem o singură echipă calificată în Europa League. Vedem la loturi lipsa performanţelor. Vedem jucătri tineri care nu reuşesc să se impună la echipele din străinătate. Cred că toate aceste elemente te fac să consideri că trebuie să vezi unde sunt problemele la rădăcină. Şi avem nevoie de investiţii considerabile în copii şi juniori, pe care noi, ca federaţiei, ne vom lupta cu orice preţ ca să le avem. Toată lumea a spus că nu este rolul federaţiei să facă aceste centre de excelenţă, dar când ai cluburi de Liga I care nu şi-au dezvoltat academii şi nu acordă şanse jucătorilor mai tineri să se dezvolte, atunci considerăm că e datoria noastră să intervenim şi să reglementăm lucrurie. Astăzi culegem ceea ce nu s-a cultivat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri