Calculele calificării pentru Steaua și Astra în Europa League

Data actualizării: Data publicării:
58374e6895f9cfbe4448ba06

Echipele românești care au mai rămas în Europa League au câștigat fiecare câte 3 puncte în penultima etapă a competiției. Steaua și Astra au învins cu același scor, 2-1, echipele Osmanlispor, respectiv Austria Viena.

58374e6895f9cfbe4448ba06

Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a obţinut primul succes din acest sezon de Europa League, unul care o ţine în cărţile pentru calificarea în primăvara europeană.

Ţinând cont că în celălalt meci al grupei, Zurich şi Villarreal au terminat la egalitate, 1-1, clasamentul grupei o are pe Osmanlispor pe primul loc (7 puncte), în timp ce Steaua, Villarreal şi Zurich au câte 6 puncte, cu un singur meci rămas de disputat pentru fiecare.

Astfel, Steaua se va deplasa în ultima etapă în Spania, pe 8 decembrie, pentru duelul cu Villarreal, în timp ce Zurich va evolua pe terenul lui Osmanlispor.

Pentru a depinde numai de ea, vicecampioana trebuie să se impună pe El Madrigal, situaţie care îi aduce calificarea directă, indiferent de rezultatul din Turcia, notează Digi Sport. Mai mult, dacă turcii nu se impun, bucureştenii câştigă grupa.

Dacă Steaua obţine un rezultat de egalitate în ultima etapă, iar Zurich pierde în Turcia, atunci, pentru a trece de grupe, roș-albaștrilor le trebuie o remiză cu cel puțin două goluri marcate, ţinând cont că ar termina la egalitate de puncte cu "Submarinul Galben", primul criteriu de departajare fiind meciurile directe.

Dacă românii scot un egal şi Zurich se impune, atunci va fi clasament în 3 între Steaua, Villarreal şi Osmanlispor. Primul criteriu în această situaţie sunt rezultatele directe între cele 3, caz în care turcii adună 7 puncte, Steaua 5 şi Villarreal 3, scenariu în care Pintilii şi compania ratează calificarea.

Dacă cele două meciuri se termină la egalitate, Osmanlispor termină pe primul loc, cu 8 puncte şi ce se va face clasament în 3 între Villarreal, Steaua şi Zurich, în urma căruia spaniolii merg mai departe.

Șansele Astrei Giurgiu

583765d995f9cf844648ba06

În ultima rundă a meciurilor din grupa E, Astra se duelează pe teren propriu cu AS Roma, care a câştigat deja grupa, în timp ce Austria Viena se deplasează în Cehia, unde o va întâlni pe Viktoria Plzen, grupare care nu mai are nicio şansă de a merge în primăvara europeană.

Înainte de aceste meciuri, Roma e pe primul loc, cu 11 puncte, Astra pe 2 (7p), Austria Viena pe 3 (5p) şi Viktoria Plzen (3p).

Giurgiuvenii sunt la mâna lor: dacă vor bate Roma, se vor califica automat din grupă.

Dacă AS Roma vor scoate un punct sau trei puncte în România, atunci Astra se mai califică doar în cazul în care Austria Viena nu se impune în Cehia.

La egalitate de puncte între Astra şi Viena, austriecii merg mai departe, după ce s-au impus în meciul tur cu 3-2, primul criteriu de departajare fiind cel al meciurilor directe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri