Sari la conținut
News Alert

Campioana României va avea siglă nouă. Cu ce personaj de desene animate seamănă noua emblemă a Stelei

Sursa foto: digisport.ro

Potrivit digisport.ro patronul din Ghencea a decis să folosească în cele din urmă marca "FCSB", înregistrată la OSIM de FC Steaua SA de acum 3 ani, simbol la care a fost adăugată o stea cu 8 colţuri pe fundal galben.

Tratativele cu oficialii Clubului Sportiv al Armatei nu s-au soldat cu o înţelegere, deși inițial Steaua a primit un răgaz de câteva zile, în care a putut folosi vechile culori și sigla. În cele din urmă, Becali a refuzat să accepte pretențiile Clubului Sportiv, iar Steaua își va schimba sigla și culorile, dacă procedurile oficiale se vor derula în mod obișnuit.

Pasiunea patronului roş-albaştrilor pentru steaua cu opt colțuri este mai veche. Acesta anunţa în urmă cu şapte ani, imediat după ce a izbucnit războiul cu CSA: "O să schimb sigla! Din Steaua cu cinci colţuri, fac o stea din opt colţuri. Steaua creştină, bizantină. Pun şi crucea pe mijloc şi o să fie şi mai norocoasă. Crucea e semnul biruinţei!".

Pe internet au apărut deja mai multe comentarii în care noua emblemă este comparată cu un cunoscut personaj de desene animate, Lisa Simpson.

Sursa foto: png.ro

De altfel și sigla partidului pe care l-a fondat Gigi Becali este tot o stea cu opt colțuri.

Interesant este faptul că steaua în opt colţuri este şi logo-ul folosit de SRI (Serviciul Român de Informaţii). Steaua a solicitat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci înregistrarea noii sigle, iar răspunsul la această cerere ar putea veni chiar și în aproximativ două luni.