Campioana României va avea siglă nouă. Cu ce personaj de desene animate seamănă noua emblemă a Stelei

Data publicării:
fc steaua sigla noua-1

Sursa foto: digisport.ro

Potrivit digisport.ro patronul din Ghencea a decis să folosească în cele din urmă marca "FCSB", înregistrată la OSIM de FC Steaua SA de acum 3 ani, simbol la care a fost adăugată o stea cu 8 colţuri pe fundal galben.

Tratativele cu oficialii Clubului Sportiv al Armatei nu s-au soldat cu o înţelegere, deși inițial Steaua a primit un răgaz de câteva zile, în care a putut folosi vechile culori și sigla. În cele din urmă, Becali a refuzat să accepte pretențiile Clubului Sportiv, iar Steaua își va schimba sigla și culorile, dacă procedurile oficiale se vor derula în mod obișnuit.

Pasiunea patronului roş-albaştrilor pentru steaua cu opt colțuri este mai veche. Acesta anunţa în urmă cu şapte ani, imediat după ce a izbucnit războiul cu CSA: "O să schimb sigla! Din Steaua cu cinci colţuri, fac o stea din opt colţuri. Steaua creştină, bizantină. Pun şi crucea pe mijloc şi o să fie şi mai norocoasă. Crucea e semnul biruinţei!".

Pe internet au apărut deja mai multe comentarii în care noua emblemă este comparată cu un cunoscut personaj de desene animate, Lisa Simpson.

Sursa foto: png.ro

De altfel și sigla partidului pe care l-a fondat Gigi Becali este tot o stea cu opt colțuri.

Interesant este faptul că steaua în opt colţuri este şi logo-ul folosit de SRI (Serviciul Român de Informaţii). Steaua a solicitat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci înregistrarea noii sigle, iar răspunsul la această cerere ar putea veni chiar și în aproximativ două luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri